Lehed

Kukeseenepirukad sinihallitusjuustuga

teisipäev, 22. märts 2011

Täna üles ärgates tekkis kohe ebatavaline soov ennast kiiremini püsti ajada, sest päike on lõpuks jälle välja tulnud! Eestis võib-olla seda probleemi veel pole, aga meil siin on viimased päevad möödunud pilves ja vihmase ilmaga. Saime juba ka kohalikku äikest tunda. Sellised päevad on täitsa sobivad vaikselt kodus küpsetamiseks - seda ma tegingi ;)
Need piltidel olevad pirukad valmisid küll veel kodus olles, aga kuna tegu on igati väärt pirukatega, siis siin on väike valmistamisjuhis - retseptiks on seda natuke raske nimetada - eriti kasulik neile, kellele veel eelmise aasta seenevarud kasutamata on. Seened ja sinihallitusjuust on üks kindla peale minemise kombinatsioon ;)

Kukeseene-sinihallitusjuustu pirukad / Chanterelle blue cheese pies

Vaja läheb:
  • lehttainast või pärmi-lehttainast
  • kukeseeni
  • sibulat
  • sinihallitusjuustu
  • soola-pipart
Esmalt valmista ette pirukatäidis. Selleks haki sibul peeneks, prae tilgas õlis kuldseks, lisa tükeldatud seened (juba eelnevalt praetud), maitsesta ja kuumuta läbi. Eemalda tulelt ja sega sisse kuubikuteks lõigatud sinihallitusjuust.

Kukeseene-sinihallitusjuustu pirukate tegemine / Chanterelle blue cheese pies in the making Kukeseene-sinihallitusjuustu pirukate tegemine / Chanterelle blue cheese pies in the making

Lõika valmisrullitud pärmi-lehttainas ruutudeks (vähemalt 10x10 cm) ja pintselda lahtiklopitud munaga. Tõsta lusikaga tainaruudukeste keskele seenetäidist ning tõsta siis vabaks jäänud tainaääred üles täidise peale nii et moodustub nagu väike korvike.

Kukeseene-sinihallitusjuustu pirukate tegemine / Chanterelle blue cheese pies in the making

Pintselda ka pealt munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus kuni pirukapõhi on valmis, umbes 15-20 minutit.

Kukeseene-sinihallitusjuustu pirukad / Chanterelle blue cheese pies Kukeseene-sinihallitusjuustu pirukad / Chanterelle blue cheese pies

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar