Lehed

Šampinjonide ja sinihallitusjuustu kastmega pannkoogitort

teisipäev, 8. märts 2011

Kuuldavasti võib vastlapäeva tähistada ka pannkookidega, minu jaoks oli see uudis, aga ma pole ka ingliskeelsest riigist pärit ;) Vastlapäeva mõte on ju teatavasti enne pikka paastu juhust kasutada ja ennast silmini heast-paremast täis süüa ja pidutseda, nii et ega suurt vahet ju polegi, kas kuklid või pannkoogid.

pannkoogitort

Ühe pannkoogi ma olen juba siin olles tegelikult söönud, aga pannkoogitordi mõte tuli Nami-namist, kus leiab parasjagu aset põnevate pannkookide kooskokkamine. Põnevate pannkookide alla kvalifitseeruvad näiteks täidisega pannkoogid ja pannkoogitordid, viimast ma veel kunagi teinud ei olnud, nii et pool tööd oli peaaegu tehtud. Pool "tööst" on tavaliselt välja mõelda, mida teha :P

Šampinjoni-sinihallitusjuustu kaste / White mushroom and blue cheese sauce

Rääkides veel pannkoogitortidest, siis tegelikult meeldib mulle pannkooke süüa just neid üksteise peale hunnikusse ladudes (muidugi midagi vahele pannes - tavaliselt moosi ja jäätist) ja siis sealt noa-kahvli abil paraja suurusega kihilisi tükke lõigates. Nii et võib vist öelda, et omamoodi pannkoogitorti teen ma oma taldrikule igal korral, kui neid söön ;)
Käesolev tort oli aga hoopis erilisem, sest kihte oli kohe kindlasti tunduvalt rohkem kui minu tavapärases pannkoogikuhjas ;)

Šampinjoni-sinihallitusjuustu kaste / White mushroom and blue cheese sauce

Pannkoogid
  • 2 muna
  • 1 sl suhkurt
  • 0,5 tl soola
  • u 4 sl jahu (kuhjaga)
  • 1 sl õli
  • piima
  • hakitud peterselli
  • praadimiseks õli
Klopi munad soola ja suhkruga lahti, lisa nii palju jahu, et vispliga segades läheb tainas paksuks ja hakkab nö vispli keskele kokku kogunema. Seejärel lisa nii palju piima, et saad päris vedela taina, lisa 1 sl õli ja hakitud peterselli ning jäta mõneks ajaks seisma. Sel ajal võid valmistada täidiseks mineva kastme.

Šampionjoni-sinihallitusjuustu kaste
  • 1 sibul
  • 250 g šampinjone
  • soola-pipart
  • 1 sl jahu
  • piima
  • 100 g sinihallitusjuustu
  • õli
  • hakitud peterselli
Šampinjonid / White mushrooms Šampinjoni-sinihallitusjuustu kaste / White mushroom and blue cheese sauce

Haki sibul peeneks ja kuumuta tilgas õlis karamelliseks. Lõika seened viiludeks ja lisa sibula juurde. Kuumuta, kuni seened on pehmed, vajadusel lisa õli, maitsesta soola ja pipraga (ettevaatust soolaga, sest sinihallitus on juba iseenesest soolane!). Kui seened on pehmed, sega juurde supilusikatäis jahu, lisa umbes 2-3 dl piima ja sega läbi. Puista sisse sinihallitusjuustu tükid ja kuumuta tasasel tulel, kuni juust on sulanud. Puista peale posu hakitud (hiljem sega see kastme sisse) peterselli ja pane kaste pannkookide küpsetamise ajaks kõrvale.

Šampinjoni-sinihallitusjuustu kaste / White mushroom and blue cheese sauce

Küpseta valmis õhukesed pannkoogid. Lao pannkoogid taldrikule, kata iga kook (välja arvatud kõige pealmine) kastmega. Kaunista nt peterselliga ja naudi kas soojalt või külmalt :)
Täpsustuseks olgu öeldud, et piltidel ei ole tegu ülepannikookide mõõdus pannkookidega (minu koogid on vast umbes 15-20 cm läbimõõduga). Kui on soov teha sama paljude kihtidega suuremaid pannkooke, oleks ilmselt kasulik koguseid kahekordistada.

2 kommentaari:

  1. Oi, seda ma sööksin! Sinihallitusjuustu-šampinjonikaste on üks mu kõige lemmikumaid pastakastmete seas ja ma täitsa kujutan ette, et pannkoogitort selle kastmega on samuti imehea :P

    VastaKustuta
  2. Järele proovitud:) Tegin ülepannkookidega ja kõik väga kiitsid. Võin öelda, et oli hea nii külmalt kui soojalt. Aitäh retsepti eest:)

    VastaKustuta