Lehed

Kukeseenepasta

neljapäev, 5. august 2010

Eelmises šokolaadikoogi postituses sai muu hulgas poole sõnaga ka kukeseeni mainitud. Ja mitte asjata, sest möödunud nädalavahetusel leidsime maal õega õnneliku juhuse läbi enda jaoks täitsa uue kukeseenekoha. Mõne aja pärast tagasi minnes, olles seekord varustatud seenelkäimiseks vajaliku atribuutikaga, saime kahe tunniga kaks suurt korvitäit seeni. Kollaseid kukekaid leidus tõesti peaaegu igal sammul ja kui oma arust olid ühest kohast juba kõik ära korjanud, siis võis kohe heaga ümber keerata ja juba tuldud teelt veel kahe silma vahele jäänud seened ka ära korjata. Selline seenelkäimine on küll päris mõnus!

Järgmisel päeval metsas käies saime vast kuuepeale sama palju seeni kokku kui eelmisel õhtul kolmekesi. Kokku siiski kolm ilusat korvitäit. Pole vist kunagi nii palju kukekaid metsast välja toonud!


Väikesest osast seentest valmis aga kohe õhtusöögiks kukeseenepasta. Vaja läks (jätkub vähemalt 7 inimesele):
  • 500 g pennesid
  • 2-3 sibulat
  • umbes pannitäis kukeseeni
  • toorsuitsusinki
  • 4 munakollast
  • 4 dl kohvikoort (loomulikult sobib ka vahukoor)
  • riivjuustu
  • oliivõli
  • soola-pipart
Pese ja puhasta sobiv hulk seeni - näiteks üks pannitäis.

Kuumuta seeni pannil, kuni vedelik on aurustusnud (maitsesta ka). Lisa sorts oliivõli ning peeneks hakitud sibulad ja suitsusingi tükid ning pruunista kergelt.

Keeda pasta al dente pehmeks. Vahepeal sega kokku koor ja munakollased, lisa riivjuustu (näiteks parmesani, aga sobib ka ükskõik milline muu juust) ja maitsesta soola-pipraga. Sega kurnatud pasta ja seened segamini, vala peale koorekaste, sega läbi ning kuumuta, kuni kaste omandab mõnusa kreemise konsistentsi.

2 kommentaari:

  1. Oi kui kade ma olen sellise saagi pärast.Meil seda imet juba ei juhtu.

    VastaKustuta