Lehed

Brita kook

kolmapäev, 11. august 2010

Brita kooki on siin blogis ka varem korraks mainitud, aga natuke teises valguses - sellises, kus ma ei suutnud märkmepaberilt tuvastada, mille retseptiga täpselt tegu on. Jah, esimesel korral ei jätnud see kook mulle vist suuremat muljet, ei mäletagi miks... Aga see ei tähendanud kindlasti, et kook teist võimalust ei vääriks, eriti pärast seda, kui lugesin, et see on hetkel Perenaine.ee kõige popim retsept. Kasutasingi, kuigi väikeste modifikatsioonidega, sealset brita koogi retsepti, mis originaalis on pärit Maire Suitsu ja Lia Virkuse "Suure küpsetamisraamatu" 2. osast, ja ei pidanud pettuma :)
Kook valmib üsna lihtsa vaevaga ja ka minu arust on parim järgmisel päeval, kui on kreem on koogi hästi mahlaseks jõudnud immutada (tean, et siinkohal lähevad mõndade inimeste arvamused lahku :)

Brita kook

Põhi:
  • 3 munarebu
  • 1 terve muna
  • 1 dl suhkrut
  • 150 g võid
  • 2,5 dl jahu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
Beseekiht:
  • 3 munavalget
  • 1 dl suhkrut
  • mandlilaaste
Täidiseks:
  • 200 g kohupiima
  • 2 dl vahukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 250 g vaarikaid
Mikserda munakollased, terve muna ja suhkur kohevaks tugevaks vahuks. Lisa sulatatud ja veidi jahtunud või, seejärel eelnevalt läbi segatud kuivained. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaga mass lusika abil tainale ja silu noaga ühtlaseks õhukeseks kihiks. Raputa peale mandlilaaste ja küpseta alumisel siinil 175-kraadises ahjus 20 minutit. Jahuta täielikult.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor ja kohupiim suhkruga ning sega sisse vaarikad.
Lõika kook keskelt pooleks ja kata üks pool kreemiga. Kata kook teise poolega.

* Kui küpsetamiseks kasutada kõige tavalisemat suurt ahjuplaati, on tulemuseks madalam kook kui pildil. Mina kasutasin väikest ahjuplaati.

1 kommentaar:

  1. Sarnane retsept on ka kodujuustuga, mis tuleks siis eelnevalt püreerida (100Kooki3). Ja kui mul kord oli vaarikaid laialt käes, siis tegin sedasi, et määrisin õhukese kihi toormoosi põhjale ja mingi osa segasin veel ka kodujuustusegu sisse. Vat tol korral sai kõige parem! Lahtikäive vormiga saab uhke kõrge suutäis! Elen

    VastaKustuta