Lehed

Magushapu sealiha kodutehtud lintnuudlitega

esmaspäev, 30. august 2010

Magushapu sealiha retsept jäi silma augustikuisest Oma Maitsest. Ma üldiselt pole eriti usin ajakirjadest retsepte järgi proovima, heal juhul ehk üks retsept ajakirjast. Oleneb vist ajakirjast ka muidugi ;) Mainitud ajakirjast jäi veel silma, kuidas rosmariinilamba ja teriyaki-liha retsepte kaunistavad pildid täpselt ühest ja samast toidust, veidi erineva nurga alt ainult. Kõigil juhtub vist.

Magushapu sealiha ise tehtud lintnuudlitega / Sweet and sour pork with handmade noodles

Igatahes andis magushapu notsu retsept hea võimaluse ka ise esimest korda pastategu ära proovida, nagu ma veidi aega tagasi ka mainisin. Esimesed korrad midagi teha on ikka natuke erilised...

Lintnuudlite tegemise õpetuse leiab sellest Indreku postitusest. Kes ei viitsi või ei taha või ei saa seda teed pidi minna, võib rooga serveerida ka poenuudlitega või hoopiski riisiga. Pasta tegemine on sellegipoolest päris vahva ettevõtmine. Tõeline seltskonnamäng tõepoolest! Ma loomulikult ei saa jätta fotosüüdistusi jagamata, rohkem kui poolte piltide eest lähevad tänusõnad Martinile :)

Esimene pastategu / First time making pasta Esimene pastategu / First time making pasta
Testing, testing...

Esimene pastategu / First time making pasta Esimene pastategu / First time making pasta
Lahtirullitud ja rullikeeratud tainas.

IMG_7993 IMG_7984
Näputöö :) (Nüüd hakkasid Matu pildid ;)

Ja ilus tulemus:

IMG_7999

Jõudes nüüd päriselt retsepti juurde, siis...
Vaja läks (2-3 inimesele. Märkuseks veel, et originaalretseptis oli kasutatud maisitärklist, mille puudumist ma alles viimasel hetkel märkasin, seega asendasin selle kartulitärklisega. Kaste koguse suurendasin töö käigus kahekordseks, sest muidu nagu kastet polnudki):
  • väike karp ananassitükke omas mahlas
  • 2 sl kartulitärklist
  • 2 sl tomatikastet
  • 2 tl sojakastet
  • 2 tl pruuni suhkrut
  • 5 sl valge veini äädikat
  • õli
  • 250 g sealiha ribasid
  • punane paprika (panin ka veidi rohelist paprikat, mis alles oli jäänud)
  • väike punt rohelist sibulat
  • soola-pipart
Sega 8 supilusikatäit ananassikonservis olevast mahlast tärklisega ühtlaseks. Sega hulka tomati- ja sojakaste, suhkur ja äädikas.
Haki kõik vajalik valmis.

IMG_8010

Kui läksid raskema vastupanu teed, siis pasta ootab sel ajal veel keetmist.

IMG_8003

Prae tilgas õlis kiirelt lihatükid ning maitsesta. Tõsta kõrvale. (Nüüd oleks õige hetk pasta keema panna.)
Lisa pannile tükeldatud paprika, ananassitükid ja peaaegu kogu roheline sibul, kuumuta veidi.

IMG_8018

Vala hulka kaste. Viimasena lisa liha ja lase läbi kuumeneda.
Serveeri nuudlite või riisi peal, puista peale ülejäänud sibul.

IMG_8029

IMG_8037

1 kommentaar:

  1. Mulle see postitus tõesti meeldib. Eriti see, et sa korralikult testisid, kas tainas on piisavalt viskoosne või mitte:) Tubli!

    VastaKustuta