Ma pole kunagi olnud suurem õunakookide fänn, aga selle häda vastu aitavad hästi head õunakoogid ;) Seekord sai määravaks asjaolu, et a) polnud ammu toorjuustukooki teinud, ja b) külmikus ootas just paras ports toorjuustu. Niisiis ühendasin kaks asja ja tulemuseks mõnusalt kreemine õunakook šokolaadisel põhjal. Põhja tegin seekord väheke paksema kui tavaliselt juustukoogil.
- 180 g šokolaadimaitselisi küpsiseid (1 pakk Selga küpsiseid)
- 60 g võid
- 1 sl suhkrut
- 1 munavalge
Kate:
- 2 suuremat õuna, kooritud ja õhukesteks viiludeks lõigatult
- 300 g toorjuustu
- 150 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 2 sl maisitärklist
- 2 muna
Pane või sulama ja vahusta üks munavalge suhkruga kõvaks vahuks. Purusta küpsised, sega sulavõiga läbi. Lisa munavalgevaht ja sega läbi. Kata 24-cm suuruse koogivormi põhi küpsetuspaberiga, servad võita. Polsterda vormi põhi ja soovi korral ka servad küpsiseseguga ja pane siis seniks, kuni täidis valmib, külmkappi.
Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega, lisa ükshaaval munad. Sega sisse ka 2 sl tärklist . Vala pool täidist põhjale, kata see ühtlaselt õhukeste õunaviiludega ja vala peale ülejäänud toorjuustusegu. Vajadusel silu koogi pind ühtlaseks ja pane ahju. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-50 minutit.
Väga mõnus õunakoogi retsept :) Aitäh!
VastaKustuta