Lõpuks ma nad siiski valmis meisterdasin. Kahte sorti, nagu nõutud oli, kuigi kui nüüd päris aus olla, siis päris A-d ma selle ülesande eest küll ei saaks ;)
Trühvlid valmisid küpsistest, toorjuustust ja suhkrust. Katteks pähklitükkidega šokolaad, sest just seda oli parasjagu käepärast. Pähklitükid lisavad siinkohal just seda vajalikku krõmpsu, sest küpsisetort ei ole ju teatavasti väga krõbe. Aga just küpsisetorti see sisu meenutas. Kahte sorti trühvlid tulenesid erinevatest küpsistest - kasutasin kondenspiima- ja kakaomaitselisi küpsiseid (Selga).
Ära kulutasin 200 g toorjuustu (ühe "sordi" peale siis 100g). Küpsiseid kulus mõlemast pakist veidi üle poole. Kõigepealt siis purustasin küpsised, siis lisasin toasooja toorjuustu ja maitse järgi suhkrut. Segasin kõik kenasti ühtlaseks, vormisin toidukile vahel "vorstiks" ja panin järgmise päevani külmkappi.
Järgmisel päeval sulatasin 300 g šokolaadi. Siinkohal peaks ka šokolaadi tempereerima, selle toimingu juhendi võib leida siit. Lõikasin oma küpsisetordikesed ketasteks ja katsin igast küljest šokolaadiga, puistasin peale küpsisepuru, et oleks kerge heleda sisuga trühvleid tumedatest eristada ja jätsin tahkuma.
Suur aitäh selle retsepti eest! Tahan kindlasti ära proovida! :)
VastaKustutatere.
VastaKustutaviitasid oma loos viitega šokolaadi tempereerimisele kuid kahjuks on see inglisekeelne.seega minule sellest kül abi ei olnud.
trüflite tegemiseks aga jälle hea idee.tänud.
Väga head , aitähh suurepärase retsepti eest ! Muide hästi laheda maitse annab ka see, kui panna 200g (pähkli)piimašokolaadi ja 100g tumedat (pähkli)šokolaadi katteks, hästi kifti maitsenüansi annab, soovitan proovida =)
VastaKustutaTore, et maitsesid :)
VastaKustutaParaku on šokolaadi tempereerimist käsitlevad põhjalikumad materjalid tihtipeale ingliskeelsed. Siiski leiab ka eeestikeelseid lühikokkuvõtteid, kui otsida :)
väga-väga maitsvad trühvlid tulid!!! Terve õhtu käidi külmkapi kallal trühvleid nosimas! Soovitan soojalt, imemaitsvad :)
VastaKustuta