Lehed

esmaspäev, 23. jaanuar 2012

Valges veinis hautatud küülik

Igasugused ahjuroad peaksid praegu küll au sees olema. Ilm on juba lihtsalt selline, külm ja lumine. Peale selle on hea lihtne roog ahju valmima lükata ja omaette valmima jätta. Ja miks mitte teha seda vahelduseks küülikulihaga?

Küülikuliha on üsna väherasvane, väikeste peenete luudega. Luud on küllalt haprad, nii et küüliku tükeldamiseks kirvest vaja ei lähe, piisab ka teravamast kööginoast või headest linnulihakääridest. Küüliku tükeldamist on oma blogis Aglio e Olio õpetanud Liina.

IMGP6679

Vaja läheb:
  • 1 küülik, tükeldatuna 7-8 tükiks
  • oliivõli
  • 100 g peekonit, kuubikuteks lõigatud
  • 1 sibul, hakitud
  • 3 loorberilehte
  • 1 tl kuivatatud rosmariini
  • 4 tera nelki
  • soola
  • värskelt jahvatatud pipart
  • 3 dl valget veini
  • 5-6 dl kanapuljongit
Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja peekon. Lisa segusse ka loorberilehed, nelk ja rosmariin. Kuumuta, kuni sibul on muutunud klaasjaks, ja eemalda siis pannilt. Hõõru lihatükke soola ja pipraga ning pruunista pannil õlis mõlemalt poolt mõned minutid. Tõsta lihatükid ahjupotti, kuhu lisa ka sibula-peekonitükid koos maitseainetega. Pannile vala aga puljong ja valge vein, kuumuta keemiseni ja vala siis ahjupoti liha peale. Pane pott ahju 180-200 kraadi juurde pooleteiseks kuni kaheks tunniks hauduma.
Serveerisin polentaga.

IMGP6675

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar