Lehed

laupäev, 28. jaanuar 2012

Mandli-juustukook

Juustukoogid on mu suured lemmikud. Lisaks sellele on meie perel jaanuarikuus ka hulgaliselt sünnipäevi, nii et isa sünnipäevaks valmistasin maitsva mandli-juustukoogi. Kook ise on selline nagu üks juustukook olema peakski, õhukese põhja ja mõnusalt kreemise kattega. Peal veel mõnusalt krõpsud röstitud mandlilaastud ja kõrval suve meenutav maasika-toormoosi kaste. Intensiivsemat mandlimaitset annab mandliekstrakt, millele lisaks võib soovi korral lisada ka sortsu amarettot. Ega küll küllale liiga ju ei tee ;-)

Mandli-juustukook / Almond cheesecake

Mandli-juustukook / Almond cheesecake

Põhi:
  • 6 digestive küpsist
  • 30 g sulatatud võid
Kate:
  • 600 g toorjuustu
  • 300 g hapukoort
  • 200 g suhkrut
  • 3 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti
  • 1 tl mandliekstrakti
  • soovi korral sorts amarettot
  • 5 tl mandlijahu
Peale:
  • röstitud mandlilaaste
  • maasika-toormoosi

Mandli-juustukook / Almond cheesecake

Purusta küpsised sõrmede vahel või köögikombainis. Lisa sulatatud või, sega läbi. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja.
Vahusta toasoe toorjuust suhkruga, vahusta ühekaupa sisse munad. Lisa hapukoor, vanilli- ja mandliekstrakt ning mandlijahu, sega ühtlaseks. Vala segu küpsisepõhjale ning küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 170 kraadi juures 40-50 minutit (et vältida koogi pealt pragunemist, võib küpsetamise ajaks panna ahju ka kausi veega.). Kook peaks küpsetamise lõppedes olema veel kergelt võdisev. Lase juustukoogil esmalt avatud uksega ahjus tund aega jahtuda, täielikult jahtununa pane kook üleöö külmkappi.
Serveerimiseks rösti kuival pannil mandlilaaste, kata nendega kook. Paku juurde maasikakastet.

Mandli-juustukook / Almond cheesecake
Maasikakaste mandli-juustukoogile / Strawberry sauce for almond cheesecake
Mandli-juustukook / Almond cheesecake

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar