Lehed

neljapäev, 9. veebruar 2012

Kahekordsed šokolaadiküpsised

Vahepealsed krõbedad külmad tekitasid vähemalt minus küll soovi oma jalga mitte välja tõsta. Läbi aknaklaasi oli kõik ilus, valge ja sädelev, aga õues... prrr! Sellise külmaga oli isegi raske hingata. Minu eelistuseks -30 kraadiga oleks küll pigem aknal jäälilli vaadata ja küpsiseid süüa ;-)

Jäälilled
Jäälilled

Kuigi praegusel ajal on paljud vist plastakede kasuks otsustanud ja selliseid kunstiteoseid külm akendele joonistada ei saa, siis küpsiste puhul ei tohiks takistusi olla. Need kahekordsed küpsised, mille vahel on valge šokolaadiga toorjuustukreem, on parimad olles natuke aega seisnud - nii et kreem saaks tahkuda ja natuke küpsiste sisse imbuda. Küpsetamisel tuleks jälgida, et mitte üle küpsetada, sest eesmärgiks on mõnusalt pehmed küpsised.
PS: kasuta kindlasti õiget magustamata kakaod ;-)

IMGP6105

Küpsiste jaoks läheb vaja:
  • 180 g jahu
  • 0,8 dl magustamata kakaod
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • soola
  • 100 g võid
  • 150 g suhkrut
  • 1 muna
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
Vahusta või soola ja suhkrutega. Vahusta sisse muna (kui teed mitmekordse koguse tainast, vahusta munad sisse ühekaupa). Sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber. Lisa kuivainesegu või-munavahule ja sega ühtlaseks. Vormi tainast ühesuurused üsna väikesed pallikesed ja aseta need piisavate vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Kreemi jaoks vahustasin toasooja toorjuustu suhkruga, lisasin sulatatud valget šokolaadi. Kreemi jaoks võiks arvestada umbes:
  • 100 g toorjuustu
  • 50 g valget šokolaadi
  • vajadusel suhkrut.
Küpsiste kokku panemiseks lase neil kõigepealt jahtuda. Võta üks küpsis, pane selle siledale poolele lusikaga toorjuustukreemi ning vajuta siis peale teine küpsisepool. Pane jahedasse tahkuma.

Jäälilled

1 kommentaar:

  1. Suurepärased küpsised. Piisavalt pehmed, lihtne teha ning tõepoolest seistes muutavad veelgi paremaks, kui midagi üldse seisma jääb.

    VastaKustuta