Lehed

laupäev, 27. detsember 2008

Valge šokolaadi kook pohladega

Tõeliselt maitsev jõulutort - piparkookidest põhi sobib imehästi sametise mahedamaitselise valge šokolaadi vahu ning hapude marjadega glögi sees.



Põhi:
  • 180 g piparkooke
  • 75 g sulatatud võid
Täidis:
  • 4 želatiinilehte
  • 2 sl kuuma vett
  • 2 dl vahukoort
  • 150 g valget šokolaadi
  • 0,5 dl suhkrut
  • 250 g kohupiima
Kate:
  • 5 dl pohli
  • 3 dl glögi
  • 3 želatiinilehte
Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru lahtikäva koogivormi põhja küpsetuspaberile. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi. Leota žealtiinilehti külmas vees. Vahusta toasoe koor, sulata šokolaad, jahuta pisut ja sega vahukoorega. Lisa toasoe kohupiim ja suhkur. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata kuumas vees. Nirista želatiinisegu pidevalt segades šokolaadivahu hulka. Tõsta täidis põhjale ning jäta vähemalt 4 tunniks kuni üleöö külmikusse tarduma. Pealmise kihi jaoks leota želatiinilehti külmas vees, pigista need kuivaks ning sulata kuumutatud glögis. Jahuta. Laota marjad koogile ning tõsta glögi ühtlaselt lusikaga marjadele. Lase pool tundi külmas tarduda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar