Lehed

laupäev, 6. detsember 2008

Kaneelisaiad

Just need õiged kaneelisaiad, parimad ahjusoojalt, peaaegu et suus sulavad. Mulle meeldib, kui täidist ikka nii vahel on, et maitset ka tunneb, mitte ei ole ainult sai. Samas liiga palju ei ole ka hea. Retsept ise on pärit Nami-namist.


Tainas:
  • 50 g pärmi
  • 0,5 dl sooja vett
  • 100 g võid
  • 3 dl piima
  • 0,5 tl soola
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl kardemoni
  • 12 dl jahu
Täidis:
  • 200 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 1 sl jahvatatud kaneeli
Lahusta pärm soojas vees. Sulata või, lisa sellele piim ning vala siis segu pärmi hulka. Lisa sool, suhkur ja kardemon. Sõtku juurde jahu kuni saad ilusa ühtlase taina. Kata kauss rätikuga ning lase soojas kohas tunnike kerkida.
Täidise valmistamiseks sega sulavõi, suhkur ja kaneel. Taina võid enne rullimist jagada kolmeks osaks. rulli tainas õhukeseks, määri peale täidis. Vajadusel tee täidist juurde. Keera tainas rulli ja lõika umbes 3 cm paksusteks viiludeks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (võib ka munaga määrida) ning küpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit kuni saiad on kuldpruunid.

1 kommentaar: