Lehed

kolmapäev, 4. märts 2009

Šokolaadivahutort

Tort, mis sai Jaanuse sünnipäevaks tehtud, on oma kahe šokolaadivahuga justkui magustoit. Mõlemad vahud koos on maitse poolest isegi täiesti parajalt magusad (piimašokolaadi mousse üksi on ilmselgelt liiga magus), kuid tort on nõnda rammus, et üle ühe tüki seda küll süüa ei jaksa.


Põhi:
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl jahu
  • 1 sl tärklist
  • 1 sl kakaod
Immutamiseks:
  • 1 dl kanget kohvi
  • 0,5 dl brändit
Hele mousse
  • 2 dl vahukoort
  • 200 g piimašokolaadi
  • 2 muna
Tume mousse
  • 2 dl vahukoort
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 2 muna
Vahusta munad suhkruga, sõelu hulka jahu, tärklise ja kakao segu. Vala tainas võiga määritud vormi, küpseta 200kraadises ahus 20-30 minutit. Lase põhjal jahtuda, kummuta vormist välja ja lõike kaheks kettaks. Immuta mõlemad kettad kohvi-brändi seguga.
Moussede valmistamiseks sulata vastavalt kas piima- või mõrušokolaad veevannis. Lisa vahustatud munad ning vähehaaval ka vahustatud vahukoor. Pane mõlemad šokolaadivahud mõneks ajaks külmkappi.
Tordi kokkupanekul pane pool tordipõhjast lahtikäiva vormi põhja, määri peale pool heledast šokolaadivahust ja pool tumedast. Pane peale teine pool põhjast ja toimi samamoodi. Tõmba suurema noaga kreem pealt siledaks ning pane vähemalt neljaks tunniks külma. Kaunista vahetult enne serveerimist šokolaadihelveste, šokolaadi kastetud maasikate vms-ga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar