Vahepeal on olnud nii piisavalt kiire, et - nagu näha - pole jõudnud isegi süüa. Tegelikult söönud ikka oleme üht-teist, aga kuidagi ei ole jõudnud siia vaatamiseks panna... Nüüd siis püüan selle vea (kasvõi osaliselt) parandada.
Sel aastal sain maha oma elu esimese pashaga. Ei teagi, kas olen varem seda söönudki, igatahes mul erilist ettekujutust sellest "kevadpühade klassikast" ei olnud, aga oli plaanis sel aastal proovida, seda enam, et ka Nami-Namis selline
kooskokkamise teema on. Tulemusega jäime aga rahule ja otsa ta sai.
- 0,75 dl brändit
- 100 g kuivatatud jõhvikaid
- 100 g mandleid
- 800-900 g teralist kohupiima
- 2 kõvaks keedetud munakollast
- 100 g võid
- 2 dl suhkrut
- 2 dl hapukoort
- 2 tl vanillisuhkrut
- 1/4 tl soola
- 2 dl vahukoort
Haki umbes 3/4 mandlitest. Lase brändil koos jõhvikate ja hakitud mandlitega nõrgal kuumusel soojaks minna ning jäta 15 minutiks seisma. Sega peenestatud munakollased kohupiimaga ühtlaseks. Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa kohupiim, hapukoor, sool, vanillisuhkur. Vahusta koor ja sega koos brändi, jõhvikate ja mandlitükkidega kohupiimasegusse. Kata sõel või pashavorm märja marliga, tõsta segu vormi, aseta peale raskus ning lase vähemalt ööpäev seista.