Lehed

teisipäev, 12. oktoober 2010

Kuskussiga täidetud paprikad brokkolikastmega

Need täidetud paprikad sobivad kastmega ka õhtusöögiks. Lõpus kirjeldatud kaste on muide juba nii mõnegi südame võitnud, kaasa arvatud minu enda oma ;) Retsept on pärit Martini emalt (kes ei mäleta, siis Martin rääkis aasta alguses siin blogis pasteediteost.)

Kuskussiga täidetud paprika / Pepper stuffed with cous cous and broccoli
  • 4-6 paprikat
  • 2-3 dl kuskussi
  • puljongit
  • 250 g brokkolit
  • 2-3 tomatit
  • hakitud peterselli
  • oliivõli
  • soola-pipart
  • sidrunimahla
+ kastme jaoks veel brokkolit, hapukoort ja majoneesi.

Lõika paprikad pooleks ja puhasta seemnetest. Maitsesta seest soola-pipraga.

Täidetud paprikad valmimisjärgus / Stuffed peppers in the making Täidetud paprikad valmimisjärgus / Stuffed peppers in the making

Haki brokkoliõisikud väiksemaks. Koori tomatid lõigates kõigepealt iga tomati otsa noaga risti ja siis neid kuni minuti kuumas vees hoides. Haki väikesteks kuubikuteks.Kuskussi valmistamiseks valmista kõigepealt puljong. Vala nõusse kuskuss ja seejärel vala peale kuum puljong, nii et viimane kataks kuskussi ja oleks paar sentimeetrit ülegi. 5 minuti pärast torgi kuskuss kahvliga õhuliseks. tilguta peale veidi värsked sidrunimahla, seejärel sega brokkoli- ja tomatitükkidega, lisa ka hakitud petersell ja maitsesta vajadusel veel.

Kuskussiga täidetud paprikas valmimisjärgus / Peppers stuffed with cous cous and broccoli in the making

Pintselda ahjunõu kergelt oliivõliga. Täida paprikad kuskussiseguga (soovi korral puista peale veidi riivjuustu), aseta need nõusse ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni paprikad on küpsed ja servadest pruunistunud.

Täidetud paprikad valmimisjärgus / Stuffed peppers in the making

Serveeri külma brokkolikastmega, mille valmistamiseks haki taaskord brokkoliõisikud väiksemaks, sega 1:1 suhtes majoneesi ja hapukoorega ning maitsesta soola-pipraga.

Kuskussiga täidetud paprikad / Peppers stuffed with cous cous and broccoli

1 kommentaar: