Munavalgete eeliseks on see, et saab kasutada vähem rasva. Samas on munavalgetega tehtud müsli ka sõmeram - muna käitub nagu liim ja moodustuvad sellised väiksed kaerahelveste-pähklite-rosinate kogumikud, mis mulle väga meeldivad. Nii on ainult oht, et müsli saab enne lihtsalt snäkkides otsa, sest neid väikseid "kogumikke" on ju maru lihtne lihtsalt näppude vahelt suhu pista (üksikid kaerahelbeid ja rosinaid ei viitsi ju niisama taga ajada, noid tuleb ikka peoga võtta ;) :D).
Kui rääkida sellest, millega müslit süüa, siis minu isiklikud lemmikud on piim ja jogurt. Maitsestamata jogurt on parim, kui seda veidi suhkru või meega maitsestada ;) Kaubandusvõrgust vist muidu ilma mingi "maitseta" aga magusat jogurtit ei leia ?
Vaja läheb:
- 5 dl kaerahelbeid
- 100 g mandleid või muid pähkleid
- 50 g rosinaid
- 2 munavalget
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5 tl soola
- 2 sl valget suhkrut
- 2 sl pruuni suhkrut, kasutasin demerara suhkrut
- 1 sl kakaod
- 1 tl kaneeli
- 2 sl mett
Haki mandlid. Sega omavahel kaerahelbed, mandlitükid ja rosinad. Vahusta 2 munavalget paari supilusikatäie suhkruga tugevaks vahuks. Lisa vanillisuhkur, kakao, kaneel ja pruun suhkur ning kaerahelbesegu. Sega läbi, kõige viimasena lisa mesi ja sega taas läbi.
Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 150-kraadises ahjus 20-30 minutit, aeg-ajalt läbi segades. Lase jahtuda ja pane õhukindlalt suletavasse purki.
Väga tore lugeda, et mu müslilugu ajendas sul uuesti müslitegu ette võtma! Aga eks ma tean ka omast käest - müsli tegemine on ju tõesti nii lihtne, et juba paljast mõttest tundub, et sai tehtud ja ju siis piisabki sellest tundest, sest tihti lükkan seda tegu ikka edasi ja edasi... tegelikult ju täiesti ilma põhjuseta :)
VastaKustutaAga kaua umbes müsli säilib niimoodi purgis?
VastaKustutaNo nädal-paar kindlasti, kuigi nii kauaks seda nagunii ei jätku :)
VastaKustuta