Lehed

Šokolaadimüsli

teisipäev, 19. aprill 2011

Ma vist olen juba maininud, et maitsestamata jogurt on siin väga popp. Mul läks veidi aega, et jogurtiga suuremaks sõbraks saada, aga nüüd on kogu aeg vähemalt tops või paar külmikus. Seoses sellega on vajalikud ka erinevad viisid jogurti tarbimiseks. Katsetused viisid mu selleni, et tegin ise müslit ja peab ütlema, et see müslitegu ei jäänud kindlasti viimaseks. Nagu ise tehtud asjadega ikka, saab siin täpselt oma maitse järgi ained kokku segada, nii et tulemus on täpselt selline nagu peab - mitte ei ole liiga palju kaerahelbeid ja kaks rosinat kolmes reas ;)
Innustus ja üldised juhised müsliteoks tulid minuni delicious days blogi vahendusel.

Šokolaadimüsli / Chocolate granola

Vaja läheb*:
  • 500 g kaerahelbeid
  • 150-200 g hakitud mandleid
  • 200-300 g rosinaid (heledaid ja tumedaid pooleks)
  • 1-1,5 dl vett
  • 4-6 sl tumedat muscovado suhkrut
  • 0,5 dl oliivõli
  • 100 g tumedat šokolaadi, hakitult
  • 3 sl vedelat mett või vahtrasiirupit
Kuumuta vesi koos suhkruga keemiseni, kuni suhkur on sulanud. Eemalda tulelt, lisa õli, siirup või mesi ja siis hakitud šokolaad. Kui šokolaad on sulanud, on segu valmis ja võib jätkata.
Sega suures kausis kokku kaerahelbed, mandlid, rosinad ja soovi korral muud meelepärased lisandid. Vala kaste peale ja sega korralikult, et kõik helbed sellega kokku saaksid.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja kata plaat ühtlaselt müsliseguga. Pane kogu kupatus eelkuumutatud ahju (180°C) ja rösti 30-40 minutit, kuni kogu segu on ühtlaselt kuiv. Et ühtlasemat röstimist tagada, võiks segu vähemalt paar korda ahjusoleku jooksul läbi segada.

Šokolaadimüsli / Chocolate granola

*mainitud ained ja kogused on vaid soovituslikud, see on retsept, kus võib ja peabki oma maitse ja tunde järgi meelepäraseid asju kasutama :)

2 kommentaari:

  1. Isuäratav! Mul jäi samast blogist see müsli silma, aga tegemiseni pole veel jõudnud :) Kindlasti superhea.

    VastaKustuta
  2. Mul läheb igatahes homme jälle müsliteoks ;)

    VastaKustuta