Croissantid ehk sarvesaiad on meeldivaks hommikusöögiks või lõunaseks ampsuks. Järgnev versioon valmib kiiresti, kui kasutada poest ostetud valmisrullitud lehttainast. Mõunusalt juustused ja parajalt küüslaugused saiad maitsevad head näiteks klaasi piimaga :)
Vaja läheb:
- 500 g lehttainast
- 40 g võid, sulatatud
- 2-3 küünt küüslauku, peenelt hakitud või riivitud
- 75 g juustu, riivitud
- soola, basiilikut (kuivatatud)
- määrimiseks muna
Juhul, kui seda pole juba sinu eest tehtud, rulli lehttainas ristkülikuks. Määri pealt sulavõiga, raputa peale soola ja basiilikut ning kata tainakiht ühtlaselt hakitud või riivitud küüslaugutükkidega ning riivjuustuga. Lõika tainas kuueks kolmnurgaks. Laiema otsa keskele tee noaga väike sälk ning rulli siis sealtsamast otsast alates rulli. Keera rulli mõlemad otsad veidi sissepoole, paiguta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni sarvesaiad on omandanud kuldse värvi.
No küll on ahvatlevad sarvekesed!!!
VastaKustutaNämma-nämma
VastaKustuta