Lehed

Šoti šokolaadi-viskikook

kolmapäev, 4. juuni 2008

Üsna maitsev kook, mis peab vähemalt paar tundi kuni üleöö külmikus maitsestuma. Peale ei tasu väga palju kreemi panna, kuna see on väga magus (lausa hambaid valutamapanevalt magus), pigem sisse - endal sai justnimelt see viga tehtud.


Tainas:
  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl kakaod
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 25 g võid
  • 1 sl vett
Immutamiseks:
  • 3-4 sl viskit
  • 3 sl apelsinimahla
Kreem:
  • 175 g võid
  • 6 sl kakaod
  • 3 dl tuhksuhkrut
  • 2 sl viskit
  • 1,5 sl apelsinimahla
Vahusta munad suhkruga. sega omavahel jahu, vanillisuhkurt, küpsetuspulber ja kakao ning lisa segu munavahu hulka. Kuumuta vesi ja või keemiseni, lase veidi jahtuda ja sega taina hulka. Vala tainas lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 200kraadises ahjus 30-35 minutit. Võta kook vormist välja ja lase jahtuda. Lõika kaheks kettaks ning immuta mõlemad apelsinimahla-viski seguga. kreemi jaoks vahusta toaseo või ning sõelu hulka kakao ja tuhksuhkur. Sega ühtlaseks kreemiks, maitsesta viski ja apelsinimhalaga. Määri vähemalt pool kreemist ühele kettale ning tõsta teine ketas selle peale. Kata kook kreemiga ka pealt ja külgedelt.

2 kommentaari:

  1. Veits liiga magus sai tõesti - seda kreemi võiks üldse vähem teha, kui retseptis kirjas on.

    VastaKustuta
  2. Dagris, kas ma selle retsepti juures Su pilti võoksin kasutada? Viitega Sulle, muidugi.
    http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1949

    VastaKustuta