Lehed

Mandli-beseekattega rabarberikook

esmaspäev, 25. mai 2009

Üks mõnusalt kerge kaneeline rabarberikook. Lisan selle lõpuks siia ära, sest sel nädalal vaevalt mingit küpsetamist toimuda saab (meie käsutuses on röster, mikrolaineahi ja veekeetja vist), pigem saab haiglatoite testida (täna oli lõuna ajal magustoiduks kihiline mannapuder. Sellise asja peale pole ma ise küll kunagi tulnud ja ega poleks tulnud ka, kui poleks seina pealt lugenud) ja ehk ka Haapsalu kohvikuid jms. Kuhu Haapsalus üldse minna?


Põhi:
  • 50 g võid
  • 100 g hapukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 1 munakollane
  • 1 sl tärklist
  • 2 dl jahu
Täidis:
  • 3-4 rabarberivart
  • 0,5 dl suhkrut
  • 2 sl vett
  • 1 tl kaneeli
Kate:
  • 4 munavalget
  • 7 sl suhkrut
  • mandlilaaste
Vahusta või suhkruga, lisa hapukoor ja munakollane ning omavahel segatud jahu ja tärklis. Suru tainas võitatud lahtikäiva vormi põhja ja servadele. Puhasta ja viiluta rabarber, pane koos suhkru ja veega potti. Kuumuta, kuni rabarber pehmeneb. Lisa kaneel ja vala segu põhjale. Vahusta munavalged suhkruga ning kata kook vahuga, raputa peale mandlilaaste. Küpseta 20-30 minutit, kuni munavahu tipud on kenasti kuldsed.

2 kommentaari: