Lehed

Kana-juustukeeks

laupäev, 2. mai 2009

Tõeliselt maitsev küpsetis, mis mindki nüüd märksa rohkem keeksiusku pööras. Tegu on üsna toitva palaga, mis võib koos salatiga täita ka põhiroa rolli, valmib kergelt. Retsept Toidutarest.

  • 300 g kanafileed
  • 30 g võid
  • jahvatatud paprikat
  • 4 muna
  • 1 dl piima
  • 150 g jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g kodujuustu
  • 125 g riivitud tugevamaitselist juustu (nt Pikantne)
  • 15 värsket basiilikulehte
  • 1,5 dl päevalilleõli
  • soola
  • musta pipart

Lõika kanafilee pikkadeks ribadeks või kuubikuteks ning rulli jahvatatud paprikas. Kuumuta kergelt võis. Maitsesta soola ja pipraga. Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu. Klopi munad, õli ja piim ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa järk-järgult jahu, suurem osa riivjuustust, kodujuust ja hakitud basiilik ning sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi vaheldumisi kanaribadega. Küpseta ahjus pool tundi, siis raputa peale ülejäänud juust ning küpseta veel 15 minutit. Proovi küpsust puutikuga.

3 kommentaari:

  1. see on väga hea :)

    VastaKustuta
  2. Kas maitse väga palju kannatab kui panen tavalist riivjuustu ning päevalilleõli asemele jällegi tavalist rapsiõli?

    VastaKustuta
  3. Ei usu, et maitse väga kannatab. Lõhn on küll ilmselt malbem kui Pikantse juustuga tehes ;)

    VastaKustuta