Lehed

Kihiline kanasalat

pühapäev, 3. mai 2009

Kihilises salatis võib põhimõtteliselt kasutada kõiki endale meelepäraseid aineid. Kui midagi parasjagu pole, võib selle välja jätta või asendada muuga. Välja kukub ikka maitsev ja mahlane salat, mis sobib suurepäraselt suvise päeva õhtusöögiks.
Muide, turult saab juba eesti tomateid. Maitse pole küll veel päris päris see, mis kesksuvel, kuid ega palju puudu ka ei jää. Poetomatitega ei anna võrreldagi, juba lõhnast on vahe tunda.

  • 400 g suitsukana
  • veerand kuni pool hiina kapsa pead
  • 200 g konserveeritud ananassikuubikuid
  • 1 paprika
  • 1 suur tomat
  • pool pikka värsket kurki
  • 200 g juustu
Kaste:
  • 2,5 dl majoneesi
  • 2,5 dl hapukoort
  • sirdunipipart
Lõika hiina kapsas õhukesteks ribadeks, laota pool sellest kausi põhja. Kapsa peale lao pool tükeldatud kanalihast, pool tükeldatud paprikast ja tomatist. Lisa ka ananassikuubikud ja laota peale kiht juustu. Sega valmis kaste ning tõsta sedakõikide kihtide peale, seejärel alusta kihtide ladumist jällegi hiina kapsast. Kõige peale jääb kiht kastmega. Lase vähemalt tunnike külmkapis maitsestuda. Kaunista enne serveerimist.

PS. Suitsukana ma siiski siin millegi vastu välja ei vahetaks.

2 kommentaari:

  1. Hiina kapsa soovitan asendada värske kapsaga. Kastmes kasutada suts balsamiäädikat ja oliiviõli, sidrunipipra võib ära jätta...

    Asi mis veel sisse sobib on keedetud muna, lõigatud nt veerandikeks.

    VastaKustuta
  2. Nagu ma ütlesingi - kasuta valmistamisel, mida hing ainult ihkab.
    Nii oli ka väga väga hea, proovi järgi :P

    VastaKustuta