Lehed

Valge šokolaadi tort jõhvikatega

neljapäev, 29. oktoober 2009

The Dog's Breakfast blogis oleva šokolaadikoogi eeskujul valmis minul hoopis selline, veidi teistsugune väike tort. Kasutasin enda jaoks esmakordselt eriti pisikest koogivormi - 20-22 cm diameetriga umbes. Kartsin, et jõhvikad jäävad ehk liiga hapud, aga nad tasakaalustasid hoopis mõnusalt valge šokolaadi magusust. Lõpptulemus oli päris armas:

Põhi:
  • 50 g võid
  • 75 g hapukoort
  • 3 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3 dl jahu
Täidis:
  • 150 g valget šokolaadi
  • 25 g võid
  • 150 g toorjuustu
  • 100 ml vahukoort
  • 3 dl jõhvikaid
Näpi külm või, suhkrud ja jahu segamini, lisa hapukoor ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võiga määrtiud koogivormi põhja ja servadele ning küpseta raskuse all seni, kuni põhi valmis saab (umbes 10-15 min). Enne täidise tegemist jahuta korralikult maha.
Täidise jaoks sulata veevannil šokolaad, sulata šokolaadi hulka ka või. Sega sisse toorjuust ja vahustatud vahukoor. Vala koogipõhjale marjad ja kalla need siis šokolaadiseguga üle. Lase üleöö külmas taheneda.

6 kommentaari:

  1. tundub nii-nii isuäratav!!!!

    VastaKustuta
  2. imeilus pilt, peab järgi proovima.

    VastaKustuta
  3. Pildid on väga mõnusad.
    Kahju, et Ljubljanalähistel kuskil jõhvikaid ei müüda.

    VastaKustuta
  4. Mis kraadidel seda põhja peaks küpsetama? ja kui mul on 18cm läbimõõduga vorm, kas siis peaksin koguseid vähendama või ikkagi mahub vormi ära?:)

    VastaKustuta
  5. Mul on raske kraade öelda, sest mul endal miski kraade ei näita (vähemalt sel ajal ei näidanud kindlasti) :) Arvan, et 180 kraadi juures on täitsa paras küpsetada, vastavalt koogipõhja välimusele saab siis ahjus olemise aega timmida.
    Arvan, et koguseid vähendada pole vaja, sest see koogivorm on hilisemate andmete põhjal ka pigem sinna 18 cm kanti diameetriga.

    VastaKustuta
  6. Selge eks katsetan siis varsti, tänan kiire vastuse eest:)

    VastaKustuta