Lehed

Halvaa-juustukook valge šokolaadiga

pühapäev, 28. veebruar 2010

Veebruar oli kuu täis erinevaid kulinaarseid katsetusi, olin kohati pidevas nõude määrimise, pesemise ja kuivatamise tsükilis. Pesta ja uuesti määrida sai tõesti mitme eest, aga samas sai ka toitu pilidle sättida, pildistada ja lõpuks ka - üllatus, üllatus - süüa. Paremal väike pildiseeria toidublogimise "köögipoolest" :)
Järk-järgult hakkavad ka retseptid siia ilmuma - mis oli ka käesoleva postituse esialgne eesmärk.

Jätkan kookide-tortide lainel, see "laine" mulle meeldib :) Lähiajal on veel vähemalt üks tordikatsetus plaanis, aga see halvaa-juustukook sobib hästi siia veebruarikuud lõpetama.

  • 100 g digestiivküpsiseid
  • 50 g Farmi võid (82%)
  • 450 g Farmi maitsestamata toorjuustu
  • 2 dl Farmi 20% hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 200 g valget šokolaadi
  • 2 muna
  • 3 sl jahu
  • 200 g halvaad
  • kaunistuseks kreeka pähkleid
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega need sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja.
Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanilliehkstraktiga. Klopi ükshaaval sisse munad. Lisa hapukoor. Sulata valge šokolaad ja sega ka see toorjuustusegusse. Sõelu sisse jahu ja peeneks hakitud halvaa. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus tund aega.
Kaunista kreeka pähklitega, serveeri külmkapikülmana.

2 kommentaari:

  1. ma tõesti söön silmadega....

    VastaKustuta
  2. See tundub täpselt see, mida ma praegu vajan!!! Nämm.

    VastaKustuta