Lehed

Piemonte paprikad

neljapäev, 16. september 2010

Vastuseks mõnele pärimisele - ei, ma ei ole suures sügismasenduses söömist ära lõpetanud, pildistamist samuti mitte. Viimast on lähiminevikus lausa päris palju ette tulnud, küll Laeva soos, kust on pärit ka järgmine panoraamihakatis, aga ka lihtsalt Tartu linna peal, mida hakkavad vallutama sellised ilusad sügisesed lehed...

Laeva soo panoraam

Märgid sügisest / Signs of autumn

Väga mitte-minulikult on viimasel ajal juhtunud nii, et magusaid roogi pole eriti teinud. Kas see on sellest, et pole väga palju aega olnud, et selliste teisejärgulisemate (naerukoht :) asjadega tegeleda või sellest, et hetkel on kodus niisamagi igasuguseid maiustusi, mis söömist ootavad. Sest kindlasti pole see sellest, et mu magusaisu kuskile kadunud on, seda mitte ;)

Piemonte paprikad / Peppers piedmontese

Niisiis on vaatamata kogu räägitud magusa-jutule seegi postitus tegelikult hoopis soolasele toidule pühendatud. Täidetud paprikad on midagi, mis sobivad suurepäraselt praeguse sügisese ilma ja oludega. Retsept ise Nami-namist, mille foorumi kooskokkamise teemast tuli ka üldse mõte köögivilju täitma hakata.

Piemonte paprikad ehk peppers piedmontese on täidetud küüslaugu, tomati ja anšoovistega. Koos krõbeda koorikuga nisuleivaga sobivad need hästi kergeks eineks.

Piemonte paprikad / Peppers piedmontese
  • 3 kuni 6 punast paprikat
  • 3 suurt küünt küüslauku
  • väike punt basiilikut
  • 6 anšoovisefileed õlis
  • 6 väiksemat küpset tomatit
  • 5 sl külmpressitud oliiviõli
  • soola
  • musta pipart
Lõika paprikad pikuti pooleks.

Täidetud paprikad valmimisjärgus / Stuffed peppers in the making

Eemalda seemned, maitsesta paprikapoolikud seestpoolt soola ja pipraga.

Täidetud paprikad valmimisjärgus / Stuffed peppers in the making

Lõika küüslauguküüned õhukesteks viiludeks, jaota paprikatele.
Tomatite koorimiseks lõika iga tomati otsa noaga rist, pane tomatid kuni minutiks kuuma vette, nii tuleb koor peaaegu et ise maha. Tükelda tomatid ja aseta ka need paprikapoolikutesse.

Täidetud paprikad valmimisjärgus / Stuffed peppers in the making

Rebi basiilikulehed tükkideks, jaota paprikatele. Haki anšoovisefileed peeneks ja suru paprikatesse tomatite peale ja alla.
Nirista julgelt peale oliiviõli (umbes 2 tl paprika kohta), maitsesta musta pipraga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni paprikad on küpsed ja servadest pruunistunud.

Piemonte paprikad / Peppers piedmontese

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar