Kohe saab läbi teine päev Bulgaarias, Sofias. Need kaks päeva on igatahes mõlemad nii möödunud, et õhtul vajuks otse magama - eriti täna, kui me linnast (kohati tulutult) sobivaid toidupoode otsisime. Süüa pole siiamaani suurt midagi teinud, magusat eriti. Magusat söönud aga küll: eile makroone, täna proovisin eri sorti baklavat ja lisaks veel kostitasin ennast Lindt'i Crème Brûlée šokolaadiga. Proovisime ka mingit "asja", mis paistis olevat suhkrusiirupiga immutatud peenikestest makaronidest - vot selle imalast võlust küll aru ei saanud :) Mul oleks nagu meeles, et olen sellest lugenud-kuulnud, aga nimetus küll meelde ei tule. Äkki kellelgi tuleb? ;)
Nüüd aga ühe koogi, mida ma veel Eestis olles tegin, retsept. Selle koogi juures oli algatuseks mõned ärakulutamist vajavad munavalged. Tulemuseks šokolaadine pehme kook, mille teevad eriti maitsvaks sisemuses peituvad küpsetatud banaanid. Kellel üleliigseid munavalgeid ei ole, võib kasutada 2-3 tervet muna, olenevalt suurusest.
- 100 g tumedat šokolaadi
- 100 g võid
- 3 munavalget
- 1 muna
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 3 dl jahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 150 g hapukoort
- 3-4 küpset banaani, lõigatud 3-4 cm kõrgusteks tükkideks
Sulata või. Sulata šokolaad sulavõi sees. Vahusta munavalged ja muna suhkrutega, lisa hapukoor ja jahtunud või-šokolaadisegu. Sõelu sisse jahu ja küpsetuspulber ja sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormidesse, torka sisse banaanitükid (parem on endale selleks mingi süsteem luua, et teaks pärast kuidas lõigata) ja küpseta 200-kraadises ahjus kuni puust tikku koogi sisse torgates jääb tikk puhtaks (umbes pool tundi).
Serveeri kas veel kergelt sooja või jahtununa vahukoorega. Lõika kooki kindlasti nii, et iga tüki sisse jääks vähemalt üks banaanitükk :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar