Sidrunimaitselised küpsised, millele annab viimase lihvi valge šokolaad. Piltidel näha olevatel küpsistel on sees šokolaaditükid, aga kahtlemata annaks sama hea tulemuse (kui mitte ilusama :), kui küpsised pärast küpsetamist hoopis sulašokolaadiga katta.
Ilusat emadepäeva kõigile emadele!
- 110 g toasooja võid
- 1,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- soola
- 1 muna
- 1 sidruni (üsna suure) koor, riivitult
- poole sidruni mahl
- 3 sl kohupiima
- 3-3,5 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 150 g valget šokolaadi, hakitult
Vahusta toasoe või suhkrutega, lisa sool ja klopi hulka üks toasoe muna. Lisa ühe sidruni peenelt riivitud koor, lõika siis sidrun pooleks ja pressi segusse ka poole sidruni mahl. Lisa 3 supilusikatäit kohupiima ning siis eelnevalt omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber, sega segu ühtlaseks. Viimasena lisa šokolaaditükid - teine variant oleks küpsised pealt sulašokolaadiga katta ;) Vormi tainast vorst, mässi see toidukilesse ja pane tunniks ajaks tavalisse külmkappi või 15 minutiks sügavkülma. Kui tainas on tahkunud, lõika see 0,5-1 cm viiludeks, lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 10-15 minutit, olenevalt küpsiste suurusest.
Imemaitsvad küpsised. Šokolaadi magusus ja sidruni hapusus sobivad nii hästi. Tänan hea idee eest :)
VastaKustuta