Lehed

Kooli lõpp ja suve algus

kolmapäev, 29. juuni 2011

Palju kooke ja mitmeid suuri söömisi hiljem - sest vahepeal on toimunud igasugu tähtsaid üritusi alustades minu enda ülikooli lõpetamise ning lõpetades suve alguse ja jaanipäevaga - olen juba mitu päeva hoogu võtnud, et kõigest paar sõna pajatada ja rohkem piltidel rääkida lasta.

IMGP6694 IMGP6698

Nagu juba eelmises postituses selgeks sai, oli sel aastal meie peres palju koolilõpetamisi - õde lõpetas 9. klassi, nädalake hiljem mina ülikooli, millele järgnes kohe jaanipäev - ehk siis sai kombekohaselt üsna suurelt söödud. Figuurile mõjuvad kahjuks sellised lähestikku paiknevad tähtsad päevad küll ainult ümardavalt ;) Aga ma pean tunnistama, et natuke tänu ühele kingiks saadud väärt masinale ning üsna palju tänu saabunud suurele suvele ja maasikahooajale pole ma kokkamist olukorra tasakaalustamiseks siiski kõrvale jätnud :)

Lõpetamise puhul õnnitlema tulnutele küpsetasin kaks kooki - kuna rahvas oli suures osas sama, kes nädala eest õe lõpetamisel, olid seekord koogivalikus teised koogid, kuid jätkasin siiski maasikalainel. Niisiis, lubage näidata -maasika-kräsupea

Maasika-kräsupea
Maasika-kräsupea

ja maasikatega toorjuustukook.

Maasika-juustukook / Strawberry cheesecake
Maasika-juustukook / Stawberry cheesecake

Jaanipäevatoidud ikka tavapäraselt valdavalt gillilt - erinevad grill-lihad ja -ribid, kõrvale fooliumis või ja sibulaga küpsetatud värsked kartulid ja muud head-paremat.

Jaanipäev / Midsummer's day

4 kommentaari: