Lehed

Küpsisevahetus

esmaspäev, 21. november 2011

Hakkame eelmises postituses räägitud mõttest vaikselt tegudeni jõudma - ehk kuni selle nädala lõpuni on avatud registreerimine toidublogijate küpsisevahetusele. Kuigi ees on üsna kiired ajad, siis millal oleks veel parem aeg küpsiseid kinkida ja kingiks saada kui mitte praegu?!

Küpsisevahetus 2011

Küpsisevahetus on väga lihtne: registreeru, saa kolme teise blogija andmed ja saada neile kõigile 12 maitsvat ise tehtud küpsist. Saa ka ise teistelt blogijatelt 3 pakki nämmasid küpsiseid. Kirjuta blogisse oma küpsiste retsept ning vaata teiste omi. Ja järgmisel aastal loodetavasti kordame :-)

Küpsiste saatmist peaks arvestama nii, et need jõuaksid saajani neljapäevaks, 22. detsembriks. Selleks kuupäevaks võib valmis panna ka oma blogipostituse. Küpsiste valmisel ja küpsetamisel oleks hea arvestada küpsiste transporditaluvust, et need ikka ühes tükis saajani jõuaksid. Ja muidugi - et üllatusmoment oleks suurem, siis hoia info, kellele täpselt küpsised saadad, salajas. 


Üritus on siinmail (minu teada) esmakordne ja mul on väga hea meel seda läbi viia, teie abiga muidugi ;-) Nii et jagage uudist ja kaunistage oma blogisid ühega neist ilusatest Küpsisevahetuse logodest. Kopeeri endale üks järgnevatest koodidest: 

Küpsisevahetus 2011 Küpsisevahetus 2011
Kuldne:
<a href="http://n2ljarotid.blogspot.com/search/label/k%C3%BCpsisevahetus"><img src="http://farm7.staticflickr.com/6239/6377647625_7432a3c111_m.jpg" width="240" height="240" alt="Küpsisevahetus 2011"></a>
Jõulune:
<a href="http://n2ljarotid.blogspot.com/search/label/k%C3%BCpsisevahetus"><img src="http://farm7.staticflickr.com/6107/6377631443_3a5dae8dcd_m.jpg" width="240" height="240" alt="Küpsisevahetus 2011"></a>

Küpsisevahetus 2011 Küpsisevahetus 2011
Valge:
<a href="http://n2ljarotid.blogspot.com/search/label/k%C3%BCpsisevahetus"><img src="http://farm7.staticflickr.com/6221/6377647787_481e0d22af_m.jpg" width="240" height="240" alt="Küpsisevahetus 2011"></a>
Tume:
<a href="http://n2ljarotid.blogspot.com/search/label/k%C3%BCpsisevahetus"><img src="http://farm7.staticflickr.com/6235/6377648145_ccb6b22887_m.jpg" width="240" height="240" alt="Küpsisevahetus 2011"></a>


Ja mis siis muud kui - alaku küpsiste planeerimine! 

Ja PS - Kairi blogist Kulinaarsed eksitused, palun võta minuga eraldi ühendust, ma ei leidnud Sinu blogist kontaktandmeid.

17 kommentaari:

  1. Kas siis on ka võimalik osaleda, kui blogi ei ole? :)
    Nora

    VastaKustuta
  2. Dagris, panin e-kirja teele. Tundub, et ma vist ei saa osaleda selles suurepärases ettevõtmises, kuna tulen Eestisse alles 22.12 hilisõhtul :(

    VastaKustuta
  3. Väga lahe mõte! Kas küpsetajatele on mingisugused juhtnöörid ka nagu nt see: No plain chocolate chip cookies, cookie mixes, no-bakes, meringues or bars? (Näide ühelt väljamaa lehelt)

    VastaKustuta
  4. Nora, võta minuga meili teel ühendust.

    Kristel, ma isegi ei tulnud selle peale, et keegi tahaks mõnest poe-küpsisepulbrist küpsiseid teha :P See on kohe kindlasti keelatud.
    Ja tõesti, ka tavalised beseeküpsised või sellised nö plaadiküpsised (et teed ühe suure plaaditäie küpsist ja siis lõikad väiksmeateks küpsisteks) ei ole soovitavad, nagu ka tavalised piparkoogid ma arvan - nende tegemisega saab igaüks ise hakkama. Nii et küpsised peaksid kindlasti olema küpsetatud ja ikka iga küpsis eraldi ;)

    VastaKustuta
  5. Hästi vahva ettevõtmine!
    Ma peaks ehk lisaks käsitööle ka küpsiste tegemist harjutama, ehk siis järgmisel aastal võtaks osa. Seni meeldib mulle vaid küpsiseid süüa :P

    VastaKustuta
  6. Küpsiste tegemine ongi paras käsitöö! :)

    VastaKustuta
  7. Ühel hetkel oleks kindlasti tore, kui jagaksime ideid, kuidas kõige kindlamalt küpsiseid saata-transportida, et saajani ainult puru ei jõuaks :)

    VastaKustuta
  8. Nii siit kui FB-st käis läbi küsimus - kui blogi ei ole, kas saab osaleda? Mina arvan (ja ma ei taha olla üldse õel ega kuri, aga..), et siis jääb mõte poolikuks. Vahva on ju pärast blogidest lugeda, et mis seal küpsiste sees siis ikkagi on ja kes need saatnud on.

    VastaKustuta
  9. Egas midagi, Dagris - see on nii lahe ettevõtmine, et teen selle puhuks ka siis blogi! :)

    VastaKustuta
  10. Hehe, Nora, see juba on midagi :)

    Ja muide, registreerinuid on juba 18, nii et omajagu rohkem kui ma alguses loota julgesin, kui selle mõtte siin välja käisin. Väga lahe! :)

    VastaKustuta
  11. Kui palju varem küpsiseid saatma võib hakata? Varsti ju hullumaja - kõik hakkavad jõulupakke saatma :)

    VastaKustuta
  12. Postiga saatmine pole jah mingi täppisteadus. Arvestada võiks nii (vastavalt saatmisviisile), et kõik pakid jõuaksid kohale umbes nädala aja jooksul enne määratud hiliseimat kohale jõudmise kuupäeva - st 22. detsembrit.

    VastaKustuta
  13. Ma ei ole ikka veel välja mõelnud, kuidas võimalikult küpsisekindlalt ning ilusti, kuid samas ilma suuremate kulutusteta küpsiseid postiga saata? Kuidas te oma küpsised teele saadate? Kas peaks Eesti Postist pappkarbi ostma ja siis sinna sisse midagi genereerima?

    VastaKustuta
  14. Minul on plaan küpsised karbis saata, tehes nende olemise seal võimalikult pehmeks.
    Karbi enda saab panna kas pehmendustega ümbrikusse (kui on väiksem karp) või siis teise karpi. Pehmendustena saab kasutada mullikilet, erinevaid terasid (valmis popkorn peaks hästi sobima) või paksemat paberit, et karbis tühi ruum ära täita - põhiline peaks olema, et küpsistel poleks karbis ruumi ühest otsast teise loksuda.

    VastaKustuta
  15. Mina saatsin oma küpsised pühapäeval SmartPostiga ära. Pakkisin iga küspsise lõdvemalt fooliumi sisse ja siis karpi. Iga karbi põhja panin ka natuke küpsetuspaberit (just selleks et küpsised ei saaks edasi-tagasi loksuda) Karbi vooderdasin siis veel kilega ja oligi valmis :) Loodan, et need jõudsid saajateni ka ilusate tervetena!
    Nüüd ootan juba kannatamatult oma kolme pakki! :)

    VastaKustuta
  16. Ma loodan, et Belgia post on end ikka liigutanud :)

    VastaKustuta