Lehed

Hõissa, vastlad! Ja omatehtud vastlakuklid!

teisipäev, 21. veebruar 2012

Sel aastal paistab, et pannakse palju rõhku just erinevat sorti täidistele. Minu lemmikud on ikkagi vana hea vahukoorega vastlakuklid, ja parem kui kuklid oleksid ikka korralikult kardemonised! Aga otseloomulikult ei saa ära öelda ka näiteks martsipani, moosi või marjadega täidetud kuklitele.

Vastlakuklid / Shrove Tuesday buns

Kes veel pole sobilikku kukliretsepti sel aastal välja valida jõudnud, siis siin üks võimalikest variantidest. Minu laual on täna just sellised maitsvad kuklid. Ka täna jõuab veel ise kukleid teha! :-)


Umbes 30 kukli jaoks läheb vaja:
4 dl piima
2 dl vett
50 g pärmi
60 g suhkrut
soola
1 tl kardemoni
1 muna, lahti klopitud (+1 muna määrimiseks)
850 g nisujahu
150 g võid

Soojenda piima ja vee segu, kuni see on käesoe. Sulata sisse pärm, lisa suhkur, veidi soola ja lusikatäis kardemoni. Sega sisse ka lahtiklopitud muna. Lisa pool jahust, sega ühtlaseks. Lisa ülejäänud jahu ja sõtku tainast, kuni see hakkab juba kergelt käte ja kausi küljest lahti tulema. Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud pehme või ja jätka sõtkumist kuni kõik on ühtlaselt segunenud.

Pane tunniks paariks sooja kohta kerkima. Kui tainas on kerkinud vähemalt kahekordseks, vormi sellest pikk "voolik". Lõika noaga juppideks ja vormi jupid kukliteks. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes pooleks tunniks kerkima. Jälgi, et kuklitel oleksid piisavalt suured vahed! Kerkinud kuklid pintselda lahtiklopitud munaga ning küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni küpsetised on kuldpruunid. Lase jahtuda, lõika kuklilt kaas pealt, täida vahukoore ja soovi korral ka moosi või martsipaniga, sõelu peale tuhksuhkrut ja lase heal maitsta!

Vastlakuklid / Shrove Tuesday buns

Kui soovid taina nt päevake varem valmis teha, kata kauss kaane või toidukilega ning aseta ööks külmkappi. Sel juhul lase enne kuklite küpsetamist tainal umbes 2 tundi toatemperatuurini soojeneda. Sellisel viisil sain mina küll väga pehmed ja hõrgud kuklid!

Vastlakuklid / Shrove Tuesday buns

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar