Lehed

Maapähklivõi ja peekoniga võileivad

pühapäev, 29. aprill 2012

Et siis maapähklivõi (peanut butter) ja peekon. Maapähklivõi ei ole meil kindlasti nii populaarne kui Ameerikas ja ma ei tea, kas asi oli minus, aga tihti telekas nähtud maapähklivõi ja peekoni kombinatsioon tundus natuke naljakas ja natuke imelik ka. Ja natuke tekitas ka soovi seda järele proovida.
Nagu välja tuli, siis kombinatsioonil pole häda midagi, aga banaani jätsin esimesel korral veel lisamata, oleks ehk liiga magusaks läinud. Julgemad lisavad ka banaaniviile ;-)

Maapähklivõi-peekoni võileib / Peanut butter bacon sandwich

Kahe võileiva jaoks on vaja:
  • 2 viilu röstsaia
  • määrimiseks võid
  • maapähklivõid (minul oli crunchy variant ehk siis pähklitükkidega)
  • peekoniviile, 4-5 tk
Prae peekoniviilud. Määri saiaviilud ühelt poolt võiga ja teiselt poolt maapähklivõiga. Võine külg jäta allapoole, lao pähklivõi peale praetud peekoniviilud, kata need teise maapähklivõiga määritud saiaga, nii et võine külg jääb ülespoole. Pane kuuma ja kuiva panni peale, suru saiu kokku ja prae kuni sai on muutunud krõbedaks ja kuldseks. Keera külge. Valmis võileib lõika diagonaalis kaheks.

Maapähklivõi-peekoni võileib / Peanut butter bacon sandwich

3 kommentaari:

  1. kui jätta peekon välja, võib lihtsalt värskele saiale määrida pähklivõid ja lisada banaani ning desserdiks peale natuke vedelat mett ja on ka väga maitsev suutäis

    VastaKustuta
  2. Peekon teeb ikkagi asja huvitavaks ;) Kui kunagi tuju tuleb ja asjad käepärast on, siis proovin ka selle banaani-peekoni võileiva ära.

    VastaKustuta
  3. Ameerikas on neil põhiline sandwich peanut butter and jelly- pb ja moosiga sai. Seda tehakse oma lastele lõunasöögiks kooli kaasa ja üldse kõik söövad seda hea meelega. Eks see harjumuse asi ole, pb sobib nii soolase kui magusaga kokku.

    VastaKustuta