Nädalavahetusel tuleb kooki teha. Lihtsalt selle pärast, et saab. Mul on üle mõne aja kaks vaba päeva ja plaan on puhata. Kui mul ilmatumat aega pole, siis vähemalt saan vahepeal kooki teha. Ja pealegi - mis oleks üks puhkus ilma koogisöömiseta? :)
Antud kooki tegin ma esimest korda eelmisel aastal, aga viimane kordus oli vist eelmisel nädalal Viljandis olles. Kook sai alguse Angelica Udekülli leiva-õunakoogi retseptist. Minu panuseks oli tookord kohupiim, katteks ikka krõmps karamelline riivleib. Kook on parim jahtunult, veel parem üleöö külmas seisnuna ja klaasi piimaga.
Põhi ja kate:
- 200 g riivleiba
- 100 g fariinsuhkrt
- 400 g kohupiima
- 100 g hapukoort
- 2 muna
- 130-150 g suhkrut, olenevalt kui magusad õunad on
- 1 tl vanillisuhkrut
- 4-5 õuna (u 500 g)
- soovi korral kaneeli õuntele
Rösti riivleiba suhkruga kuumal pannil mõned minutid. Koori ja tükelda õunad. Suru pool kuni kaks kolmandikku riivleivasegust ettevalmistatud koogivormi põhja. Sega omavahel kohupiim, hapukoor ja suhkrud, klopi sisse munad. Kata koogipõhi õunatükkidega, vala peale kohupiimasegu. Puista peale ülejäänud riivleivasegu. Küpseta 200kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni täidis on enam-vähem hüübinud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar