Meie puhkuse parim (ja suviseim) osa oli kahtlemata Hiiumaal - nagu näha hõlmas see randa, telkimist, lõkkes küpsetatud kartuleid ja muud mõnusat. Mmm...Tahaks tagasi - ja kauemaks!
Nagu näha ei ole ma siiski ka blogi suhtes päris käed rüpes istunud ja vahepealse aja jooksul sai valmis Sööme silmadega blogi uus kujundus. Ju vist on see ettevõtmine juba selles eas, et vajas väikest värskendust ja natuke erinemist tavalisest bloggeri pakutavast valgest taustast. Sisu pool peaks siiski jääma enam-vähem samadesse raamidesse. Kuidas siis ka uus väljanägemine tundub?
Tegelikult on mul enne retseptini jõudmist veel üks uudis. Nimelt on meil uus pereliige peagi 3-kuuseks saava papilloni kutsika näol - ehk saage tuttavaks Enzoga. Enzo on meil olnud juba peaaegu 3 nädalat ja annab kindlasti oma parima, et siin blogis ikka märksa vaiksem oleks. Kui just ei tuvastata suurt huvi kutsikapiltide järele :D
Aga nüüd siis lõpuks asja juurde!
Selle suurepärase saia retsept on pärit Silja blogist Jagatud rõõm. Kukeseened on mõnusaks lisaks. Kõige parem on sai tõesti nüüseks juba niivõrd-kuivõrd uue Saaremaa soolakristallidega võiga. Kohe nii hea, et sõin üksi korraga pool pätsi saia ära :) Praeguseks olen juba muidugi mitmeid-mitmeid pätse küpsetanud - tomatiga, kukeseentega, mõlemaga... Igat pidi suurepärane sai, mille retsepti jagamise eest lähevad tänu- ja kiidusõnad muidugi Siljale :)
2 pätsi saia jaoks läheb vaja:
- 500 ml sooja vett
- 25 g pärmi
- 10 g suhkrut
- 15 g soola
- 25 g viinamarjaseemneõli
- 500 g nisujahu
- 200-300 g kukeseeni, läbi kuumutatult
- soovi korral päikesekuivatatud tomateid
Valmis saiad võta kohe vormist välja ja pane restile jahtuma, et koorik ikka hea krõbe jääks.