Lehed

Uued tuuled ja krõbe kukeseenesai

kolmapäev, 29. august 2012

Piinlik vaadatagi, millal siin blogis viimati midagi postitatud on. Ei teagi, kuidas see suvi nii ruttu mööda lennanud on. Enam nagu ei mäletagi, millal see suvi üldse oli, kui väljas on augusti lõpp ja 13 kraadi, sajab vihma ja puhub jahe tuul. Sellegipoolest ta oli ja oli ka omajagu käimist ja toimetamist, aga mis siin nüüd ikka enam vabandada. Pigem meenutaks seda kõike mõne pildiga - nagu näha oli meil vahepeal ikka päris mõnus :)

IMGP3434
IMGP3619
IMGP3369
IMGP3363
IMGP3390

Meie puhkuse parim (ja suviseim) osa oli kahtlemata Hiiumaal - nagu näha hõlmas see randa, telkimist, lõkkes küpsetatud kartuleid ja muud mõnusat. Mmm...Tahaks tagasi - ja kauemaks!

IMGP3611

Nagu näha ei ole ma siiski ka blogi suhtes päris käed rüpes istunud ja vahepealse aja jooksul sai valmis Sööme silmadega blogi uus kujundus. Ju vist on see ettevõtmine juba selles eas, et vajas väikest värskendust ja natuke erinemist tavalisest bloggeri pakutavast valgest taustast. Sisu pool peaks siiski jääma enam-vähem samadesse raamidesse. Kuidas siis ka uus väljanägemine tundub?

Kukeseenesai / Chanterelle bread


Tegelikult on mul enne retseptini jõudmist veel üks uudis. Nimelt on meil uus pereliige peagi 3-kuuseks saava papilloni kutsika näol - ehk saage tuttavaks Enzoga. Enzo on meil olnud juba peaaegu 3 nädalat ja annab kindlasti oma parima, et siin blogis ikka märksa vaiksem oleks. Kui just ei tuvastata suurt huvi kutsikapiltide järele :D

Enzo


Aga nüüd siis lõpuks asja juurde!
Selle suurepärase saia retsept on pärit Silja blogist Jagatud rõõm. Kukeseened on mõnusaks lisaks. Kõige parem on sai tõesti nüüseks juba niivõrd-kuivõrd uue Saaremaa soolakristallidega võiga. Kohe nii hea, et sõin üksi korraga pool pätsi saia ära :) Praeguseks olen juba muidugi mitmeid-mitmeid pätse küpsetanud - tomatiga, kukeseentega, mõlemaga... Igat pidi suurepärane sai, mille retsepti jagamise eest lähevad tänu- ja kiidusõnad muidugi Siljale :)

Kukeseenesai / Chanterelle bread

2 pätsi saia jaoks läheb vaja:
  • 500 ml sooja vett
  • 25 g pärmi
  • 10 g suhkrut
  • 15 g soola
  • 25 g viinamarjaseemneõli
  • 500 g nisujahu
  • 200-300 g kukeseeni, läbi kuumutatult
  • soovi korral päikesekuivatatud tomateid
Lahusta pärm ja suhkur käesoojas vees. Lisa sool, õli ning nisujahu ning klopi puulusikaga ühtlaseks tainaks (või kasuta miksrit). Vala tainas kahe võitatud leiva- või keeksivormi ja lase 10 mintuit köögirätiku all seista. Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus 40 minutit.
Valmis saiad võta kohe vormist välja ja pane restile jahtuma, et koorik ikka hea krõbe jääks.

Kukeseenesai / Chanterelle bread

Kukeseenesai / Chanterelle bread

5 kommentaari:

  1. Väga ilus uus kujundus!!!
    Kukeseenesai näeb ka äärmiselt isuäratav välja!

    VastaKustuta
  2. Kõigepealt muidugi tahaks öelda, et väga ilus uus kujundus! Paraku mõjub minu jaoks veits nukraks tegevalt ja paneb kurva pilguga oma lihtsat valgel taustal blogi vaatama, aga samas siiski väga innustav ja inspireeriv, niiet kui mu blogi ka ükskord mingi kujunduse saab, siis võid ennast selles "kaassüüdlaseks" pidada:):):)

    Ja siis see sai ... Mul on tõeliselt hea meel, kui minu vahendatud retsept teistelegi (lisaks mu oma sõpradele) rõõmu teeb!!! Kukeseenelisand tundub üliahvatlev - peaks ise ka niimoodi saia küpsetada proovima:) Ja Su pildid sellest saiast - need on lihstalt imeilusad!

    VastaKustuta
  3. Aitäh, Marit ja Silja! Blogi ära kujundamise :) mõte oli tegelikult juba ammu-ammu, aga kõik võttis metsikult aega. Isegi siis kui kujundus ise valmis oli, läks mul veel paar kuud, et see reaalselt siia jõuaks :D

    VastaKustuta
  4. Imeilus kujundus (suvi, fotod ja kukeseenesai ka muidugi, Enzost rääkimata!). Kas Sa ise oled sellise lahtise joonistajakäega? Küll mõnele on mitmekülgselt andeid jagatud :)

    VastaKustuta
  5. Oi, Juc, kahjuks minust suuremat joonistajat pole :) Antud kujundus on Blank Media poiste kätetöö (http://www.blankmedia.ee/).

    VastaKustuta