Ühel õhtul just pärast samas stiilis juhtumit oli mul kindel tahtmine kooki teha. Ainuke mure oli, et ei osanud midagi valida. Pärast pikka eemaolekut ei tahtnud kohe millestki keerulisest alustada, pigem ikka midagi lihtsat ja kiiret. Plaanisin kohe kooki tööle ka kaasa võtta, et neid jutte nagu ma oleks mingi suur küpsetusjumalanna vähekenegi õigustada (päris tore mõte ju iseenesest :-)) Alustasin siis idee- ja retseptiotsinguga, ilmatuma raske oli leida midagi, mis oleks lihtne, samas huvitav, mida ma juba teinud ei ole. Pärast tükk aega rääkimist, kuidas ma enam ilmselt ei oskagi kooki teha, tulin geniaalsele mõttele teha midagi Silja kiusatuslikust raamatust.
Valisin välja porgandikoogi toorjuustuglasuuriga. Selle sain kenasti teha suuremasse vormi, et jätkuks paljudele, nii pereliikmetele kui ka töökaaslastele; protsess ise oli lihtne ja lõpptulemus maitses muidugi hea, kõik kiitsid. Tänu kaneelile ja muskaatpähklile sai kook ka natuke jõulune (tähelepanelikumad tabasid ka apelsinimaitse:), aga ilm oli endiselt vastav, seega kõik sobis.
Vaja läheb:
- 170 g sulatatud võid
- 150 g pruuni suhkrut (kasutasin pooleks fariin- ja palmisuhkrut)
- 3 suurt muna
- 200 g jahu
- 1 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 3/4 tl soola
- 2 tl kaneeli
- 1/2 tl riivitud muskaatpähklit
- 1 apelsini riivitud koor
- 200 g peenelt riivitud porgandeid
- 100 g Kreeka pähkleid
Pane sulanud või , suhkur ja munad kausse ja vahusta. Sega kokku sõelutud jahu, sooda, sool, küpsetuspulber, kaneel, muskaatpähkel ja lisa see õrnalt munavahu sisse. Püüa säilitada nii palju õhulisust kui võimalik. Lisa ülejäänud ained ja pane tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (raamat soovitab 20x20 cm vormi, mina kasutasin u 20x30 cm vormi ja kook sai just parajalt kõrge). Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 40 minutit, kuni sissetorgatud puutikk jääb kuivaks. Lase koogil vormis jahtuda.
- 400 g toasooja toorjuustu
- 100 g toasooja võid
- 70 g tuhksuhkrut
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar