Lehed

Beseed

esmaspäev, 26. jaanuar 2009

Et mitte lasta eelmisest retseptist (apelsini-šokolaaditort) alles jäänud neljal munavalgel raisku minna, otsustasime valmistada kaks plaaditäit õhulisi ülimagusaid beseeküpsiseid.




















Beseetaigna põhiretsept:
  • 4 munavalget
  • 300 g suhkrut
  • omal valikul maitseaineid (vaniljesuhkur, kakao, pähklid jne)
Munavalged tuleb eraldada hoolikalt rebust, viimast ei tohi kübetki sattuda valgete hulka ning vahustamisnõu peab olema puhas ja kuiv. Pane munavalged vahustama, lisa mõni tiba soola ning poole vahustamise pealt hakka lisama vähehaaval suhkrut ja lõpuks muid maitseaineid. Munavalgevaht on valmis kui kausi teistpidi keeramisel see mööda külgi libisema ei hakka.
Munavalgemass pritsida kondiitripritsiga või tõsta kahe lusika abil ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile ja küpsetada nõrgas kuumuses, alul 110-90 kraadi juures tund aega, vähendades järkjärgult kuumust. Edasi lasta kuivada 50 kraadi juures kokku 3-6 tundi. Vahetevahel peaks avama ahjuust, et küpsistest aurunud niiskus välja pääseks.

Meie nii kannatlikud ei olnud ning lasime beseedel 50 kraadi juures ahjus 2,5 tundi kuivada ning tulemus tuli väga hea. Õige besee jääb seest natukene nätskeks ning on pealt mõnusalt krõbeda koorikuga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar