Lehed

Kinnine murelipirukas

kolmapäev, 24. juuni 2009

Nüüd, kui jaanid peetud on, lisan vahelduse mõttes ühe veidi teistlaadi magusa piruka, kuigi endiselt murelitega. Eeldatavasti (kohe päris kindlasti) saab sama küpsetist valmistada ka teiste marjadega - olenevalt hooajast kas vaarikate, mustikate, sõstarde või millegi hoopis neljandaga. Seega valikuvõimalusi jätkub!

Tainas:
  • 75 g võid
  • 150 g hapukoort
  • 100 g kohupiima
  • 1- 1,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 6 dl jahu
  • 4 sl vett
Täidis:
  • mureleid või muid marju
  • 100 g kohupiima
  • 1 dl vahukoort
  • 2 munakollast + 3 sl suhkrut
  • 3 sl maisitärklist
  • 2 munavalget + 2 sl suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, hapukoor, kohupiim, jahu ja vesi. Sega ühtlaseks ja pane 15 minutiks sügavkülma (või pooleks tunniks tavalisee külmikusse). Jaga tainas kaheks ja üheks kolmandikuks. Rulli suurem tainapall ümmarguseks kettaks ja aseta võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Toesta servad nt küpsetuspaberi ja ubadega ning küpseta 10 minutit 200kraadises ahjus.
Seni vahusta täidise jaoks munakollased suhkruga, sega sisse kohupiim ja maisitärklis. Siis lisa vahutatud koor, marjad ja suhkruga kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Tõsta segu eelküpsetatud põhjale. Rulli ülejäänud tainas samuti kettaks (veidi väiksem kui eelmine) ning kata pirukas sellega. Näpista ääred kokku, torka kahvliga pealmisse kettasse augud ja küpseta 50 minutit 150kraadides ahjus.
Serveeri näiteks tuhksuhruga üleraputatult.

2 kommentaari: