Biskviit:
- 3 muna
- 9 sl suhkrut
- 1 sl vanillisuhkrut
- 9 sl jahu
- 1 sl küpsetuspulbrit
- vähemalt 0,5 kg maasikaid
- 800 g hapukoort
- 3-4 sl mett (suurt ja kuhjaga :)
- 5 lehte želatiini
- 0,5 dl vett
- suhkrut ja kaneeli
Pese vorm puhtaks. Kata servad (põhja ei ole vaja) küpsetuspaberiga ja aseta põhja üks biskviidiketastest. Soovi korral võid selle katta imeõhukese kihi maasika toormoosiga ning siis laduda sinna nii palju terveid maasikaid kui mahub.
Pane želatiinilehed umbes 5 minutiks külma vette likku. Samal ajal sega hapukoor meega. Kuumuta vesi ning sulata selles želatiinilehed. Jahuta ning nirista see, ise pidevalt segades, hapukooresegu hulka. Vala kogu täidis (õrnalt - muidu ujuvad nad paigast) maasikatele, kata kogu kupatus teise biskviidikettaga ning pane üleöö külmikusse ootama.
Enne sööma asumist puista kook kergelt üle suhkru ja kaneeli seguga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar