Niivõrd maasikast magustoitu lihtsalt ei saa tegemata jätta!
Põhi:
- 3 sl suhkrut
- 75 g võid
- 1,5 dl jahu
- 1 dl suhkruga röstitud kaerahelbeid
- 1 muna
- 1 kg maasikaid
- 100 g suhkrut
- 2 sl maisitärklist
- 0,7 dl vett
- 1 sl vanilliekstrakti
Säti koogipõhjale pooleks lõigatud maasikad (kui marjad on väikesed, võib need terveks jätta) - vali selleks välja kõige ilusamad marjad. Eriti valmis ja lödimad marjad lähevad moosiks - selle tarvis mõõda umbes 3 dl jagu marju, purusta need näiteks saumikseriga. Lisa suhkur, maisitärklis ja vesi ning pane segu väikeses potis tulele. Kuumuta segades keemiseni. Keeda 1 minut ja võta siis tulelt. Sega sisse vanilliekstrakt ning jahuta segu umbes 5 minutit - pidevalt segades, et vältida moosi poti külge kleepumist. Veidi jahtununa tõsta moos lusikaga koogipõhjale ja marjadele. Pane vähemalt 2-3 tunniks külma.
Tundub väga maitsev. Seda peab proovima.
VastaKustuta30 liitrit maasikaid? hõk.. Äkki see 300dl peaks olema ikkagi 3dl ehk 300ml? ;)
VastaKustutaTänud osutamast, ilmselgelt on väike mõttepaus tol kohal olnud. Aga nüüd viga parandatud :)
VastaKustutaTaanis on populaarne sarnane kook, millel põhja ja maasikakatte vahele on pandud veel kena kiht sulatatud tumedat šokolaadi (enne maasikate pealeasetamist lastakse sel tahkuda). Seda kooki on küll natuke raske lõigata, kuna šokolaad on kõva, aga maitseb siiski väga hää ;)
VastaKustuta