Lehed

Mustika-banaani-purukook

neljapäev, 10. september 2009

Mõnusalt mahlane kohupiimakook banaanitäidise ja viimaste mustikatega. Peale selle valmib kook ka ülimalt kerge vaevaga - ainult sega kokku ja küpseta.

Põhi:
  • 4 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g võid
Kate:
  • 400 g kohupiima
  • 3 sl hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 2 banaani
  • mustikaid
Põhja jaoks sega omavahel kuivained, lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud või ja sõtku purutaoliseks tainaks. Katte jaoks pressi kahvliga banaanid katki, jäta sisse ka mõned suuremad tükid. Lisa kohupiim, hapukoor ja suhkrud. Klopi sisse munad.
Kata vorm küpsetuspaberiga. Laota põhjale umbes 2/3 tainapurust, vala ühtlase kihina peale kohupiimasegu ning puista see üle mustikatega. Kõige peale pudista ülejäänud tainas. Küpseta, kuni kook on pealt kuldpruun ja täidis enam-vähem hüübinud. Lase enne söömist jahtuda.

4 kommentaari:

  1. Kas sellest tuleb suur ahjuplaaditäis?

    VastaKustuta
  2. Vanasti oli küll :D Oleneb ahjuplaadi mõõtmetest - näiteks praegusel ajal on mul ahjuplaat suurem kui vanas ahjus seda kooki tehes. Hetkel ilmselt teeksin poole suurema koguse igaks juhuks (või siis õhema koogi jaoks jätaks samaks).

    VastaKustuta
  3. Superhea kook! Tegin suurel ahjuplaadil samade kogustega, nii et kook jäi päris õhuke, aga just sobiv õhtusöögi lõpetuseks tassi kohvi kõrvale. :)
    Kirjutasin ka blogis - http://jazzinokitchen.blogspot.com.ee/2016/07/mustika-banaani-purukook.html

    VastaKustuta