Lehed

Poomistruudel

kolmapäev, 16. september 2009

Hiljuti valmis minu teine katsetus struudlite vallas. Sel korral jäin tulemusega tegelikult märksa rohkem rahule. Tainas oli maru hästi venitatav ja läks kohati lausa nii õhukeseks, et polnud nähagi! Seekordse taina retsept on pärit blogist Zoë Bakes ja pärast järgiproovimist julgen soovitada.
Täidiseks seekord ploomid, väikse rummi ja leivalisandiga, krõmpsuks mandlipuru. Oma hapukatest ploomidest sain ka üsna hapuka struudli, aga eks igaüks saab seda suhkru lisamisega enda järgi timmida. Koos vahukoorega oli aga igati maitsev kooslus, mis oli järgmisel päeval isegi parem!

Tainas:
  • 200 g jahu
  • 1/8 tl soola
  • 105 ml vett
  • 2 sl õli
  • 1/2 tl valge veini äädikat
Tädis:
  • u 400 g ploome
  • 1 sl rummi
  • 1 (jäme) viil (enda tehtud :) rukkileiba
  • väike peotäis mandleid
  • 1 sl kaneeli
  • tiba kerdemoni
  • suhkrut
Määrimiseks:
  • õli või sulavõid
Sega omavahel jahu, sool, vesi, õli ja veiniäädikas. Sõtku elastseks tainaks (vajadusel lisa veidi vett). Mässi tainas toidukilesse ja jäta vähemalt pooleks tunniks puhkama. Seni puhasta ploomid kividest ja lõika need sektoriteks. Sega ploomitükid ühe supilusikatäie rummi ja kaneeliga, lisa tibake kardemoni. Lisa ka veidi suhkrut - olenevalt ploomide magususest ja sellest, kui magusat struudlit soovid. Haki mandlid ja sega ploomide hulka.
Kui tainas on puhanud, rulli see jahusel pinnal (hea oleks laudlinal) õhemaks ning asu venitamise toreda protseduuri juurde. Venita, kuni saad taina paberõhukeseks (annab venitada väga õhukese paberi paksuseks (huvitav sõnamäng)), isegi kui tulevad mõned augud - keegi ei saa sellest kunagi teada! Määri tainas pealt õliga, pudista peale üks viil leiba ning aseta siis täidis ühe pika ribana tainale. Rulli ilusti kokku, tõsta ahjuplaadile ja küpseta, kuni struudel on pealt kuldpruun. Lase pool tundi jahtuda ja lõika lahti. Serveeri vahukoore või jäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar