Täidiseks seekord ploomid, väikse rummi ja leivalisandiga, krõmpsuks mandlipuru. Oma hapukatest ploomidest sain ka üsna hapuka struudli, aga eks igaüks saab seda suhkru lisamisega enda järgi timmida. Koos vahukoorega oli aga igati maitsev kooslus, mis oli järgmisel päeval isegi parem!
Tainas:
- 200 g jahu
- 1/8 tl soola
- 105 ml vett
- 2 sl õli
- 1/2 tl valge veini äädikat
- u 400 g ploome
- 1 sl rummi
- 1 (jäme) viil (enda tehtud :) rukkileiba
- väike peotäis mandleid
- 1 sl kaneeli
- tiba kerdemoni
- suhkrut
- õli või sulavõid
Kui tainas on puhanud, rulli see jahusel pinnal (hea oleks laudlinal) õhemaks ning asu venitamise toreda protseduuri juurde. Venita, kuni saad taina paberõhukeseks (annab venitada väga õhukese paberi paksuseks (huvitav sõnamäng)), isegi kui tulevad mõned augud - keegi ei saa sellest kunagi teada! Määri tainas pealt õliga, pudista peale üks viil leiba ning aseta siis täidis ühe pika ribana tainale. Rulli ilusti kokku, tõsta ahjuplaadile ja küpseta, kuni struudel on pealt kuldpruun. Lase pool tundi jahtuda ja lõika lahti. Serveeri vahukoore või jäätisega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar