Lehed

Pirni-šokolaadikook

kolmapäev, 4. november 2009

Praegused küpsetised on tehtud "viimastest asjadest" - eelmine tort viimastest jõhvikatest (turult on siiski veel saada! panin neid veel viimasel hetkel endale vesihoidisesse, et talvel hea võtta oleks), see aga viimastest pirnidest, mida hea õnne korral ka veel eelmisel nädalal turult leida võis. Kui kodumaiseid pirne enam saada pole, siis väljamaised käravad kah :)


Ma ei teagi, kuidas ma varem pirnidest kuidagi nagu mööda olen vaadanud (võib-olla varasemad mitte nii maitsvad kogemused? ;), aga see pirni ja šokolaadi kooslus on küll lausa võrratu. Lisaks veel veidi vahukoort või jäätist.. Mmm... Ausalt öeldes hakkas mulle selline kooslus niivõrd maitsema, et tulevikus on veel üht pirni ja šokolaadi kaasavat retsepti oodata.

Põhi:
  • 1,5 dl jahu
  • 50 g suhkrut
  • 1 dl kakaod
  • soola
  • 50 g võid
  • 3 sl hapukoort
Täidis:
  • 50 g võid
  • 100 g (piima- või tumedat) šokolaadi
  • 250 g hapukoort
  • 2,5 dl jahu
  • 3 muna
  • 5 sl suhkrut
  • 3 sl kakaod
  • pirne
Põhja jaoks sega omavahel jahu, kakao, suhkur ja näpuotsatäis soola. Näpi sisse külm või, lisa hapukoor ja sega ühtlaseks tainaks. Kata tainaga võiga määritud koogivormi põhi ja servad (väiksemate koogikeste jaoks kasuta nt muffinivormi) ning pane vorm külmkappi ootama, kuniks täidis valmis saab.
Täidise jaoks koori ja lõika õhukesteks viiludeks kõigepealt pirnid, seejärel sulata veevannil šokolaad, sulata šokolaadi sisse ka või. Vahusta munad korralikult suhkruga, sõelu sisse omavahel segatud jahu ja kakao, lisa hapukoor ja šokolaadisegu.
Vala täidis juba valmis põhjale ning kata kook pealt (ringjalt) pirniviiludega. Küpseta umbes 30-40 minutit 180-kraadises ahjus.

3 kommentaari:

  1. Väga isuäratav kook. Pirnid sokolaadiga on imehea kooslus! Lisan veel et sul imeilusad toidupildid alati.

    VastaKustuta
  2. Läheb kohe homme katsetamisele, aga enne üks küsimus: Kas põhjas on kindlalt 1 dl kakaod või peaks selle asemel olema 1 sl?

    VastaKustuta
  3. Arvan, et kõik on õigesti. Olen osa jahust kakaoga asendanud. Kui arvad siiski, et nii on liialt kakaone, siis lisa lihtsalt vähema kakao võrra rohkem jahu :)

    VastaKustuta