Lehed

Kartuli-porru püreesupp

esmaspäev, 8. november 2010

Lund sajab ja väljas on peaaegu terve miinuskraad. Sobilik ilm üheks lihtsaks supiks ?

IMGP8669
  • 2 suurt porrut
  • 4-5 keskmist kartulit
  • 1-2 sibulat
  • 50 g võid
  • köögiviljapuljongit
  • 4 dl piima või kohvikoort
  • soovi korral sulatatud juustu (pool pakki maitserohelisega Merevaiku nt)
  • serveerimiseks maitserohelist, salaamiviile
Puhasta porru ja lõika valge osa väiksemateks tükkideks. Koori ja tükelda kartulid. Haki ka sibulad. Sulata poti põhjas umbes 50 grammi võid ja kuumuta sibulatükke. Lisa porru- ja kartulitükid ning vala peale nii palju puljongit, et kõik oleks vedelikuga kaetud. Keeda, kuni kartul on pehme, siis eemalda tulelt ning püreesta saumikseriga. Lisa kohvikoor, soovi korral ka juust, vajadusel maitsesta veel. Serveeri kas maitserohelise või näiteks kergelt pannil pruunistatud salaamiviiludega.

IMGP8655

1 kommentaar:

  1. Võib juba natukene klišeena kõlada, AGA, sellegipoolest ... ilma liialdamata, see oli üks parimaid suppe, mida mina olen söönud ja ootasin retsepti, et ise kokata seda :)

    VastaKustuta