Lehed

Kikerhernesupp suvikõrvitsaga

esmaspäev, 24. oktoober 2011

Esimene mõte Eestisse tagasi jõudes oli, et küll teil on siin küllllm! Praeguseks on juba ka minul endal siin külm ;) Seega suurepärane aeg igasugusteks hautisteks, suppideks ja pajaroogadeks.

Kikerhernesupp suvikõrvitsaga / Chickpea and courgette soup

Vahepeal tegin omamoodi algust ka prantsuskeele õppimisega. Nimelt olen juba mõned retseptid oma uutest raamatutest Google Translate abiga ära tõlkinud. Ja päris lahe on - eriti kuulata, kuidas Google Translate neid prantsuskeelseid lauseid ette loeb ja kõik tundub täiesti arusaamatu, aga samas ka päris kihvt. Noh, nii kihvt, et tahaks ise ka osata... natukenegi :)
Hetkel ma juba osad sõnad viin oma tähendusega kokku, aga välja hääldamisega ma parem ei hakka teistele naerukrampe tekitama. Ja olgu öeldud, et tavaliselt ma niimoodi raamatutesse ei sodi ;)

Kikerhernesupi tegemine / Making of chickpea soup

Õnneks seda muret blogis pole - supp kannab raamatus nime soupe froide aux pois chiches ehk siis külm supp kikerhernestega. Ma ennast külmast heidutada ei lasknud ja tegin ikka sooja supi ;) Kusjuures, raamatu järgi annab serveerida ka salatina. Minu supp tuli igatahes omajagu vürtsikas, aga eks see ole igaühe enda teha.

4 sööjale:
  • 400g konserveeritud kikerherneid
  • 2 paprikat, nt punane ja roheline
  • 1 suvikõrvits
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 loorberileht
  • pool purki (400g) purustatud tomateid
  • 1 tl koriantrit
  • kurkumi, tšillipulbrit, soola
  • oliivõli
Kikerhernesupi tegemine / Making of chickpea soup Kikerhernesupi tegemine / Making of chickpea soup

Punasta paprika, lõika kuubikuteks. Nõruta kikerherned. Lõika ka suvikõrvits kuubikuteks. Koori sibul ja küüslauk ning haki peenelt.

Kikerhernesupi tegemine / Making of chickpea soup Kikerhernesupi tegemine / Making of chickpea soup
Kikerhernesupi tegemine / Making of chickpea soup Kikerhernesupi tegemine / Making of chickpea soup

Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibul ka küüslauk, kuumuta segades umbes 2 minutit. Lisa tomatikonserv, suvikõrvitsa- ja paprikatükid, loorberileht ja kõik teised maitseained. Lisa 750 ml vett, kuumuta keemiseni ning lase siis 15 minutit madalal kuumusel keeda.

Kikerhernesupi tegemine / Making of chickpea soup Kikerhernesupi tegemine / Making of chickpea soup Kikerhernesupi tegemine / Making of chickpea soup

Lõpuks lisa kikerherned, keeda veel 5 minutit ja ongi valmis. Serveeri soojalt või külmalt.

Kikerhernesupp suvikõrvitsaga / Chickpea and courgette soup

Mugandatud raamatust Cuisine Petit Prix.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar