Lehed

Suussulavad ribid

pühapäev, 15. juuni 2014

Suussulavad BBQ-ribid / BBQ ribs

Ribidega on tavaliselt selline lugu, et need kas on väga head või mitte eriti head. Need ribid siin kuuluvad kindasti sinna esimesse kategooriasse. Siiamaani oli minu (ja nii mõnegi teise) meeldejäävaim ribi-elamus agility MMi ajal Tšehhis, need olid nii head, et isegi pärast paari aastat tulevad need ikka vahepeal jutuks :D Praeguseks juba veidi hägustunud mälestus Tšehhis söödud ribidest sai aga kindla peale taaselustatud ja need ribid siin olid vähemalt sama head kui mitte paremad. Või no millest me räägime, need olid kindlasti paremad, sest need olid siin ja neid sai süüa ka ;)

Mõeldes muuhulgas ka lähenevale jaanipäevale, siis maitsvad ja mahlased ribid on kindlasti iga grilliõhtu hitt! Lisaideid grillimiseks võib leida Maakodu juuni numbrist, kus ka järgnev retsept koos teiste grilltoitudega ilmus.

Suussulavad BBQ-ribid / BBQ ribs


PS! Nende ribidega peab ettevaatlikult ümber käima, kuna liha on nii pehme, et võib kergesti kondi küljest lahti tulla.

Vaja läheb:
  • ribiliha
  • 1 osa suitsust BBQ kastet
  • 2 osa pruuni suhkrut
  • 4 osa ananassimahla
  • veel BBQ kastet grillimiseks

Lõika ribid ühe- või kahekaupa lahti, pane pannile ja lisa vastavalt liha kogusele 1 osa BBQ kastet, 2 osa suhkurt ja 4 osa ananassimahla. Aja kõrgel kuumusel keema ning seejärel hauta madalal kuumusel kaane all vähemalt 50 minutit (mida kauem, seda pehmem liha ;)). Pärast hautamist tõsta ribid ettevaatlikult mitte väga kuumale grillile ja pintselda veel ka paar korda BBQ kastmega. Grilli umbes 15 minutit, kuni kaste muutub kleepuvaks. Serveeri kohe.



Suussulavad BBQ-ribid / BBQ ribs

1 kommentaar: