Lehed

Pühapäevane seenepitsa

teisipäev, 27. jaanuar 2009


Kuna me saime vahepeal seeni, siis no mida muud teha, kui ikka seenepitsat. Saime seda lausa kaks korda teha ja erinevaid pitsapõhjasid katsetada. Praeguse seisuga on pitsapõhjavariante kokku kolm. Esimene ja kõige kergem variant on loomulikult pitsapõhjapulber, aga kuna ise on ikka lahedam teha ja äkki tuleb parem ka, siis siin teile kaks pitsapõhja retsepti.

Pärmitainast pitsapõhi:
  • 25 g pärmi
  • 2,5 dl vett
  • 2 sl oliiviõli
  • 0,5 tl soola
  • 6-7 dl jahu
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa õli, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks, kata kauss rätikuga ja jäta sooja kohta 30-40 minutiks kerkima. Küpseta 200kraadises ahjus 15-20 minutit.

Kohev pitsapõhi - retsept väikeste modifikatsioonidega toidutarest.
  • 500 g hapukoort
  • 6 muna
  • 18 sl nisujahu
  • 6 tl küpsetuspulbrit
  • soola
Sega kõik kuivained ühtlaseks tainaks, vajadusel mingeid aineid lisades. Küpsetada 200kraadises ahjus, kuni põhi on ilusti küpsenud. Kergitada pole vaja, selles suhtes lihtne ja kiire, kuid tulemus oli veidi liiga munamaitseline minu meelest. Veidi kohevam oli küll, aga mitte nii palju.

Katte jaoks praadida õlis hakitud sibulat, küüslauku, hakkliha, lisasime tükeldatud paprika ning hakitud marineeritud ja/või hapukurki. Kastmeks lisada purustatud tomateid ning tomatikastet. Maitsesta meelepäraselt soola, piparde ja näiteks pitsamaitseainega. Kalla segu kas otse tainale või veidi eelküpsetatud põhjale ühtlase kihina. Laota pitsakatte peale veel marineeritud pärlsibulaid. Lisa riivjuust. Küpseta ahjus nii kaua, et põhi valmis saaks.

2 kommentaari:

  1. Hello,
    All of your food looks delicious, but I don't speak your language! That's ok, I can dream of eating them. go to my blog at www.celioarts.blogspot.com and tell me what you think of my paintings.
    Charlene

    VastaKustuta
  2. Lakili ai spiik jor länguids. Paprika pilluks välja, muidu sööks küll :D Praegu silmadega, loodetavasti kunagi ka hammastega :D

    VastaKustuta