Lehed

Sidruni-mustikakeeks

pühapäev, 22. märts 2009

Jaanus sai sünnipäeva puhul keeksiraamatu ja sellest tulenevalt ka keeksivormi. Esimeseks katsetuseks valisime sellise küpsetise. Välja tuli üsna maitsev ja mahlane (vastupidiselt minu väljakujunenud arvamusele keeksist kui kuivast ja - nagu kuskil kirjutati - vaimuvaesest küpsetisest.) Keeksiusku ma veel pööratud pole, aga sammuke edasi küll.


Tainas:
  • 125 g võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 4 dl jahu
  • 0,5 tl soodat
  • soola
  • 1,5 dl keefiri
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • 1 sl sidrunist pressitud mahla
  • 2-3 dl mustikaid
Glasuur:
  • 1,5 dl tuhksuhkrut
  • 0,5-1 tl riivitud sidrunikoort
  • 1-1,5 sl sidrunimahla
Sulata või, sega sisse suhkur. Vahusta ükshaaval sisse munad. Sega omavahel jahu, sooda ja näpuotsatäis soola, lisa kuivainesegu vaheldumisi keefiriga või-munavahule. Sega hulka riivitud sidrunikoor ja -mahl. Vala pool tainast võiga määritud ja riivsaiaga üle raputatud keeksivormi. Riputa peale pool mustikatest. Vala peale ülejäänud tainas ning lisa ka ülejäänud mustikad. Küpseta 180kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli keeksi küpsust tikuga.
Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja. Sega kokku glasuur ja nirista see jahtunud keeksi peale.

3 kommentaari:

  1. See iludus ka lausa kutsub sööma!

    VastaKustuta
  2. Mina tegin ka seda keeksi, küll ilma glasuurita, ja tõesti imehea!

    VastaKustuta
  3. Läbilõige on küll imekena!

    VastaKustuta