Lehed

Tuunikalapirukas

reede, 27. märts 2009

Eriti kergelt valmiv pirukas, mille retsept on pärit Toidutarest. Asendasin tomatid kirsstomatidega, kuna praegusel ajal häid tavalisi tomateid eriti saada pole...


Põhi:
  • 75 g võid
  • 2 dl jahu
  • 1/4 tl soola
  • 2 sl külma vett
Täidis:
  • 1 sibul
  • õli, ürte (nt pune, basiilik)
  • 1 tuunikalakonserv vees
  • 200 g riivjuustu
  • 2 muna
  • 1 dl piima või koort
  • kirsstomateid
  • soola, pipart
Sega toasoojad võitükid jahu ja soola seguga. Lisa vesi ja töötle tainaks. Suru tainas võitatud vormi põhja ja äärtele. Haki sibul, prae see õlis klaasjaks, laota koos ürtidega tainale. Jaga peale nõrutatud kalakonserv ja siis riivjuust. Sega kokku piima-muna segu ning vala see pirukale. Kõige peale laota pooleks lõigatud kirsstomatid. Puista peale soola-pipart. Küpseta 200kraadises ahjus umbes pool tundi. Serveeri soojalt.

6 kommentaari:

  1. Aga kirsstomatid sobivadki ju palju paremini :)

    VastaKustuta
  2. retseptis pole täpsustatud mitu muna on vaja panna! Proovisin praegu ühega, vaatab, kuidas välja tuleb :)

    VastaKustuta
  3. Imehea pirukas tuli!! lisasin sibulale ka 1 küüne küüslauku ja piima asemel tegin koorega, aga tulemus oli suussulav! Soovitan väga :)

    VastaKustuta
  4. Tore kuulda, et hästi välja tuli! Täpsustasin nüüd ka siinses retseptis munade koguse, mis mingil põhjusel välja jäänud oli :)

    VastaKustuta