Lehed

Kohupiimatarretis banaanidega

neljapäev, 16. aprill 2009

Mahedamaitseline kohupiimamaius, mille retsept ilmus aprilli Kodukirjas.

  • 300 g kohupiimapastat
  • 1 dl suhkrut
  • 6 želatiinilehte
  • 2 sl sidrunimahla
  • 2 banaani
  • 3 dl vahukoort
  • muredaid küpsiseid
  • võid
  • riivitud šokolaadi
Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Sega suhkur ja kohupiim. Lahusta želatiin kuumas sidrunimahlas ja nirista toasooja kohupiimamassi hulka. Koori ja viiluta banaanid; osa viile jäta terveks, ülejäänud tükelda, nirista peale sidrunimahla. Sega banaanitükid kohupiimasse. Vahusta koor ja sega samuti kohupiimasegusse. Määri vormid (4 tükki) kergelt võiga. Pane iga vormi põhja banaaniviil ja tõsta peale segu. Purusta küpsised, raputa puru vormidele ja suru kergelt kohupiimamassi sisse. Lase mõned tunnid tarretuda.
Serveerimiseks pane vorm mõneks ajaks kuuma vette (oleneb vormi paksusest) ja kummuta magustoit taldrikule. Raputa peale šokolaadilaaste.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar