Lehed

Mustikane saiavorm

kolmapäev, 5. august 2009

Tuunikalaga võileivatordi tegemisest jäid järele kahe vormisaia ära lõigatud ääred - täpselt ühe maitsva ja mustikatest sinetava saiavormi jagu. Vorm tuli pealt mõnusalt krõbe ja seest veel mõnusamalt pehme - kuna meie peres osadele meeldib krõbe, teistele aga pehme saiavorm, siis selline lahendus oligi ilmselt kõige õiglasem :P

Vaja läheb:
  • saia - nii et vorm ikka täis saaks
  • 0,5 või rohkem kg mustikaid
  • piima - nii et vähemalt pool vormi sisust kaetud saaks
  • 2-3 muna
  • suhkrut - nii et piimasegu ikka parajalt magus tuleks
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl võid

Kui saiatükid ei ole veel ära kuivanud, siis rösti neid ahjus, kuni nad muutuvad mõnusalt krõmpsusks. Määri ahjuvorm võiga ja lao sinna kihiti saiatükke ja mustikaid, vahepeale poeta võitükikesi. Klopi munad lahti, vala juurde piim, lisa suhkrud ja sega ühtlaseks. Vala vormi, nii et kõik saiatükid veidigi märjaks saaksid. Küpseta ahjus umbes 45 minutit kaane all, võta siis kaas ära ja küpseta veel veerand tundi - nii saad pealt mõnusalt krõbeda saiavormi. Serveeri näiteks piimaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar